Back to top

Un record per als qui no hem vist créixer

Amb motiu del Dia Internacional per a la visibilització de la Mort Gestacional i Perinatal, una vintena de famílies del col•lectiu Dol d'Estels ha organitzat a Reus la diada del record, un acte en què s'ha llegit un manifest i s'han enlairat diversos globus.
enlairament globus mort gestacional

Complicitat i emoció entre les famílies que s'han reunit als jardins del Mas Miarnau de Reus per commemorar el Dia Internacional per a la visibilització de la Mort Gestacional i Perinatal. Tots ells tenen en comú la pèrdua d'un fill durant la gestació o prop del part, una situació que sovint es viu en soledat, malgrat que es dona en un de cada quatre embarassos.

El dol gestacional o perinatal és un tema tabú, incòmode per a la societat actual, i sovint se l'intenta minimitzar. Tal i com ens explica la Rocio Galindo, membre de Dol d'Estels, "et diuen, ja en tindràs més, ets molt jove... Com que és un tema molt difícil de portar per la societat, doncs treure-li importància és l'única forma que tenen d'acostar-se a tu, sembla que així a tu t'importarà menys, però realment t'estan fent més mal perquè no ho pots expressar, i et sents sol".

Durant l'acte s'ha llegit un manifest, s'ha interpretat un poema musicat, i s'ha fet una enlairada de globus amb missatges de record i esperança pels fills o filles que els pares no han pogut abraçar. L'esdeveniment s'ha complementat amb una exposició de fotos que fa una mirada al procés del dol gestacional, i un mural on les famílies han pogut expressar lliurement tot el cúmul de sentiments.

Paraules clau: