Back to top

El record de l'1-O continua ben present a Mont-roig del Camp

Aquest vespre, l'ANC Mont-roig i les Àvies i Avis per la llibertat del municipi han organitzat una marxa de torxes.
Les càrregues policials de l'1-O a Mont-roig del Camp

Les imatges de les càrregues policials a Mont-roig del Camp van fer la volta al món. I és que aquest municipi del Baix Camp va viure, a primera línia, un dels dies més negres de la democràcia.

El record de l'1 d'octubre a Mont-roig del Camp ha continuat molt present al llarg d'aquests dos anys. En gran part, a conseqüència del procés judicial en què encara es troben els tres veïns de Mont-roig acusats d'un possible delicte d'atemptat i lesions a agents de la Guàrdia Civil.

De fet, fa tres setmanes, el Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus els demanava l'ingrés de 13.300 euros. Una quantitat de diners que, segons els Advocats Voluntaris de l'1-O a Reus, ja s'han abonat, gràcies a la 'Caixa de la solidaritat', la qual es va crear per fer front a les sancions imposades en el marc del procés d'independència.

Objectiu: 13.300€

Per aquest motiu, i per tornar aquests més de 13.300 euros a la 'Caixa', l'Assemblea Nacional Catalana de Mont-roig i les Àvies i Avis del municipi han organitzat dues jornades de concerts i activitats diverses per recaptar aquesta quantitat de diners. Sota el lema 'Objectiu: 13.300€', Josep Bordes de Pepet i Marieta, Cesk Freixas o Xavier Ciurans de Gertrudis, seran alguns dels cantants que el pròxim dissabte i diumenge, 5 i 6 d'octubre, ficaran la banda sonora a dues jornades festives i reivindicatives a parts iguals.

Abans, però, aquest dimarts 1 d'octubre, Mont-roig torna a sumar-se a les reivindicacions organitzades arreu del territori català, amb una marxa de torxes a partir de les 20h. 

'Taula x la Llibertat' a Cambrils

Unes reivindicacions que també es traslladaran a altres indrets del territori. A Cambrils, per exemple, es portarà a terme la lectura d'un manifest a la plaça 1 d'octubre, per tal de reivindicar la lluita ciutadana d'aquell dia, denunciar la repressió i reclamar que l'Ajuntament oficialitzi el nom d'aquesta plaça.

Tanmateix, i per finalitzar la campanya del CDR durant el darrer any i mig, es recolliran signatures que es presentaran al consistori durant aquesta setmana.

I també a Cambrils s'ha organitzat la 'Taula x la Llibertat'. Un espai obert a organitzacions, partits i agents socials a favor de la independència, amb l'objectiu de consensuar una resposta unitària davant les possibles sentències condemnatòries.

Mobilitzacions a Reus 

A Reus s'ha convocat una manifestació a la plaça del Mercadal a partir de les 20h sota el lema 'Acabem el que vam començar. Guanyem la independència'. Una mobilització que ha estat convocada per Òmnium, Reus per la Independència i l'Assemblea Nacional Catalana. 

Paraules clau: