Back to top

El rector de Constantí abandona el municipi enmig d'un escàndol d'abusos sexuals

Al mes de juny de 2015 i al mes de novembre de 2016 van ser denunciats dos clergues de l’Arquebisbat de Tarragona per presumptes tocaments a menors amb finalitat libidinosa. Un d’ells era Francesc Xavier Morell Rom, rector de Constantí.
l’arquebisbat

Recentment, l'església del Camp de Tarragona s'ha posat sota la lupa arran d'una sèrie de casos d'abusos sexuals a menors. Concretament, el focus s'ha posat a Constantí, on el rector Francesc Xavier Morell ha abandonat el municipi després de donar-se a conèixer que havia estat apartat per presumptes casos d’abusos i pornografia infantil. Aquest no seria un cas aïllat dins l’arquebisbat.

Segons la institució eclesiàstica, no és l'únic cas que s'ha notificat al Vaticà. Mossèn Font, qui va oficiar a Cambrils, també va ser investigat per presumptes casos de pederàstia i ha estat destituït. Unes informacions que arriben després que s’hagi conegut que l’exrector de Constantí, Pere Llagostera, abusés sexualment de diversos nens en els anys 70 i 80 tal com han denunciat algunes de les seves víctimes. L'Arquebisbat treu ferro a aquest assumpte.