Back to top

Es reprèn el projecte de Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Les muntanyes de Prades es podrien convertir en un Parc Natural. Després d'anys en què el projecte havia quedat aturat, Generalitat i Diputació de Tarragona l'han tornat a engegar. S'ha començat per buscar el consens de la vintena de municipis afectats. Els següents passos a seguir serà sumar-hi la resta d'actors implicats arreu de les 5 comarques afectades pel projecte.
Les Muntanyes de Prades es podrien convertir en Parc Natural

Les Muntanyes de Prades poden ser el pròxim Parc Natural de Catalunya. La Generalitat ha reactivat el projecte que feia anys que havia quedat aturat. La Diputació de Tarragona vol actuar com un paraigua sota el qual vagin a una els Ajuntaments afectats.

El Parc Natural implicaria 22 municipis de 5 comarques diferents, una característica que no es reprodueix a cap altre Parc Natural. El primer pas, però, ha de ser el consens polític al territori tal com explica la diputada de Territori i Sostenibilitat de la Diputació, Imma Costa, 'crec que avui, amb la major part d'Ajuntaments que han vingut i que els interessa, hem vist molt bona predisposició per començar a treballar'.

La secretària general de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, explica que aquest només el primer pas. 'És a partir d'aquest consens que obrirem un procés amb els sectors de la societat, tant econòmics, com ambientals, usuaris del territori tipus societats de caçadors, ramaders, pagesos, propietaris forestals, turisme... és un procés llarg perquè volem que hi hagi una molt bona interlocució entre totes aquelles persones que s'hi veuran vinculades'.

Aquest projecte ha de suposar un revulsiu per a les Muntanyes de Prades des del punt de vista de la dinamització econòmica. Tant Generalitat com Diputació posen de manifest que els Parcs Naturals d'arreu de Catalunya han tingut un resultat molt positiu per les respectives comunitats quan s'han constituït en base al consens de totes les parts implicades.

Paraules clau: