Back to top

Reus augmentarà un 9,7% les taxes

El pressupost de l'Ajuntament de Reus de cara al 2020 serà de 123 milions d'euros. Fet que suposa un augment del 13% respecte l'any anterior. El Pla d'Inversions comptarà amb 6,5 milions d'euros. Això serà possible gràcies a l'augment dels impostos en un prop d'un 10%, derivats de l'actualització de l'IPC.
Mariluz Caballero, regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus.

El govern de Reus ha anunciat que les ordenances fiscals del 2020 s'actualitzaran per tal de mantenir la millora dels serveis dirigits a la ciutadania. Després de 8 anys amb els tributs congelats, actualitzaran l'IPC i hi sumaran un 2%. A la pràctica, això representarà un augment del 9,7% de les taxes, pel que fa  al recollida de residus comercials, els guals i el tipus generals de l'IBI.

La regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, Mariluz Caballero, ha destacat que 'en aquest increment tindrem en compte l'augment de l'IPC dels darres 8 anys i hi sumem un 2%. Això significarà, a un contribuent tipus, un increment mitjà de 34,6 euros anuals'.

L'equip de govern preveu donar llum verda als pressupostos i les ordenances en el plenari del pròxim 25 d'octubre, de manera que aquests entrarien en vigor a principis d'any. El pressupost, de 123 milions d'euros comptarà amb 6,5 milions d'euros d'inversions. Aquestes les contempla el Pla d'Acció Municipal (PAM), el qual asseguren ja estar enllestit, tot i que no el poden exposar per la llei electoral. Pel que fa al deute, aquest se situa als 184 milions, després de comptar amb un deute de 405 milions l'any 2011. El consistori també afegirà un recàrrec del 50% de l'IBI per penalitzar els pisos buits. A través d'un comunicat la CUP ha considerat que el nou contracte de la brossa no beneficia ni a la ciutadania ni al mediambient, literalment. Reiteren que són l'únic formació que ha defensat la internalització d'aquest contracte de 13 milions a 10 anys.

Paraules clau: