Back to top

Reus comptarà amb la primera granja d'insectes de la demarcació

Es tracta d'Iberinsect, una empresa que va néixer fa un any amb la voluntat d'utilitzar aquests insectes com a complement alimentari en productes de consum humà.
insectes comestibles

Reus comptarà aviat amb la primera granja d'insectes del conjunt de la demarcació de Tarragona. Es tracta d'Iberinsect. Una empresa creada, ara fa un any, pels reusencs Aitor Brú i Jonatan Martínez amb la voluntat d'utilitzar aquests insectes com a complement alimentari en productes de consum humà.


Malgrat que per a la gran majoria dels països europeus el consum d'insectes no genera gaire confiança, la ingesta d'aquests éssers vius complementa la dieta de dos mil milions de persones, sobretot dels països asiàtics o africans. De fet, abans d'aparèixer l'agricultura o la caça, els insectes també constituïen una part molt important de la dieta dels nostres avantpassats, tenint en compte que són una bona font de proteïnes.

Els experts ho consideren l'aliment del futur

Un valor nutricional, comparable a la carn o al peix, que ha provocat que cada vegada siguin més els països europeus que inclouen els insectes a la seva dieta diària.

A més a més, i si tenim en compte el creixement demogràfic i la demanda de producció de carn, ja són molts els experts que el consideren l'aliment del futur.

Introduir els insectes a la nostra dieta

Per aquest motiu, ja fa anys que els científics de la URV investiguen fórmules per introduir els insectes en la nostra dieta. Uns estudis on també s'hi han sumat des de l'empresa Iberinsect. De moment, asseguren que el futur més immediat per introduir els insectes a la dieta mediterrània passa per convertir aquests éssers vius en polsim, amb la finalitat que el consumidor final no percebi la seva presència.

canalreus a telegram

Paraules clau: