Back to top

Reus s'organitza en Comitès de Defensa de la República

Reus ha constituït el Comitè de Defensa de la República. Aquest ha de servir per organitzar-se a nivell local i mantenir accions de pressió per tal que la Generalitat proclami la Independència. Per aconseguir-ho, des d'aquest dilluns, s'ha format una desena de comitès que neixen dels grups de persones que l'1 d'octubre van defensar els col·legis.
Reus ha constituït el Comitè de Defensa de la República.

L'organització ciutadana que es va viure la matinada de l'1 d'octubre encara està vigent. La capital del Baix Camp ha començat a organitzar-se repetint els grups de persones que van protegir cada col·legi electoral el passat diumenge 1 d'octubre. Així han constituït una desena de Comitès de Defensa de la República, que en conjunt, formen el Comitè de Reus. La voluntat és continuar treballant pacíficament per defensar el resultat del referèndum sobre la independència.

De moment, els grups s'estan basant en una proposta de coordinació que ha arribat a tot Catalunya. Alguns d'ells corresponen als col·legis Pompeu Fabra i Joan Rebull. Un dels coordinador del CDR del col·legi Pompeu Fabra, Esteve Rodríguez, ha destacat que 'la proposta parla d'una organització bastant horitzontal, de manera que es pugui treballar a peu de carrer i amb les idees de tothom'. Fins a cinc barris de la ciutat s'han reunit aquest dilluns al vespre. Al llarg de la setmana ho farà la resta. L'objectiu principal ha estat designar els coordinadors i donar idees de possibles accions. Així mateix, Xavier Alagarda, també coordinador del CDR del Pompeu Fabra, ha destacat que 'per una banda sí que ens fem ressò de les mobilitzacions organitzades a nivell de ciutat, però també volem actuar a nivell de ciutat i de barri'.

Alguns comitès apostaran per accions com el repartiment de fulletons a peu de carrer i a bústies, a la vegada que aquests grups també serviran per respondre a les mobilitzacions que es puguin convocar tant a nivell local com a la capital barcelonina.

Paraules clau:

Notícies relacionades