Back to top

Riudoms no s'escapa de la pujada d'impostos

Després de 9 anys de contenció, el nou govern ha anunciat un augment de l'IBI, la taxa de recollida d'escombraries i l'impost de vehicles

El plenari de l'Ajuntament de Riudoms ha aprovat la pujada d'impostos de cara al 2024. Una tendència que s'està donant en diversos municipis d'arreu. En concret, hi ha un increment en l'impost de béns immobles, l'IBI urbà, l'impost de vehicles i la taxa de la brossa.

En el cas de l'IBI urbà s'incrementa a un 15%. L'impost de vehicles es modifica en sis dels 24 grups existents, afectant a cotxes d'entre 8 i 12 cavalls fiscals o en motos d'entre 250 i 500 centímetres cúbics, entre d'altres.. En aquest cas, augmenta entre el 6 i el 7%. Pel que fa a la taxa de la brossa, ho fa un 70% en la ciutadania, mentre que als comerços o establiments augmenta un 30%. Tot plegat, suposaria un augment, a tall d'exemple en una família de 4 persones en un habitatge base, de 230 euros cada any

Les ordenances que permetran a l'Ajuntament de Riudoms recaptar uns 300.000 euros nous d'ingressos. L'Ajuntament al·lega com a motius principals d'aquests canvis la inflació sostinguda en els darrers anys, un dèficit històric en la taxa de la brossa i que els impostos han estat congelats els darrers gairebé 10 anys i que, per tant, calia actualitzar. 

L'oposició demana una rectificació per part del govern abans d'aprovar definitivament les ordenances de cara a l'any vinent. 

Paraules clau:

Notícies relacionades