Back to top

Sota la pell d'Antoni Gaudí

Com cada segon diumenge de mes, el Gaudí Centre ha organitzat una ruta teatralitzada perquè els més petits coneguin la figura d'Antoni Gaudí. Els visitants s'han posat a la pell dels personatges que van marcar l'obra de l'arquitecte modernista i han pogut experimentar amb una de les tècniques que més el defineix, el trencadís.
Gaudí Centre

Sabien que la casa Batlló conté la llegenda de Sant Jordi? I que la Sagrada Família, quan s'acabi, serà el temple més alt del món? Aquests són alguns dels coneixements que han après els nens i nenes del taller 'Observem, escoltem i toquem en família' del Gaudí Centre. A través del teatre i de fer protagonistes els participants, l'objectiu és que els infants aprofundeixin de manera amena i divertida en el geni de l'arquitectura modernista. "Crec que s'ho passen molt bé perquè formen part d'una activitat en la qual són ells els actors, els protagonistes. Pràcticament tothom té un paper, i a qui no li agrada interpretar un paper?", expressa Cisca Laguna, treballadora del Gaudí Centre i a càrrec del taller.

Els nens i nenes han interpretat el propi Antoni Gaudí, membres de la seva família i també figures de renom de la burgesia catalana, com Roser Segimon i el comte Güell. Precisament a través dels seus encàrrecs, els visitants han conegut les particularitats d'algunes construccions emblemàtiques com són la Pedrera i el Parc Güell. Els infants s'han posat tant en el paper que han acabat fent ells mateixos d'Antoni Gaudí construint una rèplica del Drac del Parc Güell amb la tècnica del trencadís. De fet, uns dels aspectes que més han destacat les famílies han estat la participació i el fet de combinar cultura i experiències que, asseguren, contribueixen a fer molt més agradable la visita.

El Gaudí Centre organitza el taller 'Observem, escoltem i toquem en família' cada segon diumenge de mes. L'activitat s'emmarca dins la Ruta del Paisatge dels Genis, que acosta a petits i grans la figura de Gaudí i d'altres primeres espases de les arts com Joan Miró, Pablo Picasso i Pau Casals.