Back to top

Tarragona, a la cua en instal•lació de plaques solars

Al llarg d'aquest 2019, el 90% dels dispositius d'autoconsum fotovoltaic s'han equipat a l'àrea metropolitana de Barcelona.
plaques

El registre de les instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic de la Generalitat revela que les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre presenten una diferència abismal en volum, en comparació amb la Catalunya Central.

Al llarg d'aquest 2019 el Baix Camp ha registrat només 255 dispositius, mentre que per exemple, la comarca d'Osona n'ha sumat més de 3.700. Una diferència que també es pot veure amb comarques com el Baix Llobregat, amb més de 2.000 aparells, que xoquen amb quantitats tant petites com l'Alt Camp amb només 30 instal·lacions.

Instal·lació plaques solars a Catalunya.

Quines són les causes?

solars

Els experts apunten que bona part de les causes d'aquestes diferències rauen en la inseguretat jurídica que va sorgir arran de diverses legislacions contràries a l'autoconsum que van aparèixer a partir del 2008.

Des de la Cambra de Comerç de Reus, destaquen que el sector de l'autoconsum energètic encara ha de trobar l'encaix amb les grans empreses productores.

En aquest moment, quan una llar o una empresa produeix més energia de la que pot consumir té l'opció d'injectar l'energia sobrant a la xarxa i que li compensin amb un descompte del que consumeixi de la xarxa de generació distribuïda. Això, però no dóna lloc a una factura negativa.

canalreus a telegram

Paraules clau: