Back to top

El Teatre Bartrina aposta per les noves dramatúrgies

Les noves dramatúrgies i la dansa seran les protagonistes de la nova temporada hivern-primavera del Teatre Bartrina. Els projectes catalans 'Tots Dansen' i 'Noves escenes' s'introduiran en la cultura local per combinar-se amb una àmplia programació de 16 espectacles de diversos formats. Els més destacats són 'Cosas que se olvidan fácilmente' i 'La Canterina'.
Nova programació Teatre Bartrina

El teatre tradicional deix pas al món de les noves dramatúrgies que aquesta temporada s'integra a la programació d'hivern-primavera del Bartrina. 'Cosas que se olvidan fácilmente', 'Raphaëlle' i 'Esmorza amb mi' són tres dels espectacles d'aquesta modalitat que aposta per temes alternatius.

 La presentació de la nova programació ha comptat amb la presència de la recent incorporació a la comissió artística del Teatre Bartrina, Rosa Mateu Pena, que ha recalcat la importància d'aquest teatre alternatiu.

"Temes que normalment no s'actuen en el teatre i espais alternatius, maneres de posar-ho en escena que no sigui en el clàssic teatre a la italiana com la sorpresa que ens portarà 'Cosas que no se olvidan fácilmente'", comenta la nova membre de la comissió artística del Teatre Bartrina, Rosa Mateu Pena.

El projecte 'Tots Dansen', impulsat per la Generalitat és una de les nombroses activitats que acull la ciutat. El propòsit és introduir i promoure el llenguatge del moviment i la dansa contemporània en horari lectiu als estudiants de secundària i batxillerat.

"Inclou també el treball a l'aula amb el suport d'un formador ballarí local i dues funcions finals a l'escenari d'aquest Teatre Bartrina", explica la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles.

El Bartrina comptarà amb un total de 16 espectacles que es repartiran en 26 funcions al llarg de la temporada. Diversos formats com una òpera bufa o una comèdia teatral amenitzaran el públic reusenc.

El primer espectacle de la nova temporada serà 'La Conferència Espectacular', pertanyent al gènere de noves dramatúrgies, una particular classe magistral sobre les arts escèniques multidisciplinàries.

Paraules clau: