Back to top

El Tots Sants més silenciós

Les tradicionals visites al cementiri pel dia de Tots Sants també s'han adaptat a les restriccions a la mobilitat per la pandèmia del Coronavirus: de manera esglaonada, amb circuits d'entrada i sortida i més breus que altres anys

Retre homenatge i recordar els difunts, malgrat tot. Poc més que el tímid Cant dels Ocells s'ha sentit al Cementiri General de Reus al llarg d'aquesta excepcional Diada de Tots Sants. El degoteig de gent ha estat constant al llarg de tot el matí però enguany, la tònica general ha estat la visita de més brevetat que altres anys i només amb el nucli familiar més proper.

Amb més intimitat, és com han viscut avui els reusencs aquest ritual personal cap als que ja no hi són. L'aforament màxim de 2.000 persones, els circuits d'entrada i sortida i, en especial, la responsabilitat de la gent a l'hora de no formar aglomeracions han estat les claus per fer del cementiri un lloc segur.

Dispositiu especial

Això és el que pretenia l'Ajuntament de Reus, que ha desplegat un dispositiu especial al llarg d'aquests dies per garantir la seguretat de tots aquells qui volguessin acostar-se al cementiri a dur flors als seus difunts. Entre altres, el consistori ha posat a la disposició de la ciutadania autobusos gratuïts per arribar fins al recinte del cementiri i ha habilitat diverses zones d'aparcament.

Paraules clau:

Notícies relacionades