Back to top

Tres anys de la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils

Aquest divendres, 21 de desembre, es compleixen tres anys de la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa de Cambrils. Un fet que va representar un sotrac per la ciutadania del municipi, amb prop de 1.500 afectats que van veure com d'un dia per l'altre, es bloquejaven 32 milions d'euros de l'entitat.
cooperativa

El 21 de desembre de 2015, prop de 1.500 clients de la Cooperativa de Cambrils descobrien que els seus estalvis quedaven bloquejats per la fallida de la secció de crèdit de l'entitat. Això es traduïa en 32 milions d'euros. A partir d'aquí, per aconseguir recuperar els diners, es va aprovar un pla de viabilitat que en l'actualitat s'ha executat en un 56%, per tant, els afectats han cobrat un total de 18 milions d'euros. El 44% restant es farà efectiu en els propers 13 anys. Els afectats ja han cobrat la part corresponent a la quota que correspon al 2018.

En termes judicials, la plataforma d'afectats de la fallida de la secció de crèdit va presentar-se com acusació particular. Entre febrer i març de 2019 està previst que s'acabi la instrucció del cas, declarat causa complexa, malgrat que en aquests moments es troba encallat per culpa de la designació d'un nou pèrit comptable que ha d'encarregar-se d'un informe sobre la cooperativa. Segons Dani Pallejà, president de la plataforma d'afectats per la fallida de la secció de crèdit, els jutjats no han trobat la persona que pugui ocupar-se d'aquesta tasca, fet que endarrereix tot el procés.

Aquesta setmana, més concretament aquest dijous, està previst que el consell rector de la cooperativa tanqui els comptes de 2016 i aprovi els de 2017. Queda pendent encara saber quina és la ràtio d'endeutament i el de solvència de l'entitat, unes dades que en part, són confidencials.

D'altra banda, l'inici de les negociacions entre Ajuntament i la cooperativa  per iniciar la compra del celler es veu amb bons ulls des de la plataforma d'afectats. De fet, apunten que tot el que sigui patrimoni de l'entitat que no impliqui la feina de la cooperativa, pot ser objecte de venda.

Paral·lelament, aquest mitjà de comunicació ha intentat contactar amb els representants de la cooperativa per fer balanç sobre aquests tres anys, malgrat que aquests han declinat l'oferta en fer declaracions sobre aquesta qüestió.

Notícies relacionades