Back to top

Tret de sortida a les proves de selectivitat

Comença la selectivitat. Des d'avui i fins dijous, gairebé 34.000 alumnes a Catalunya s'enfronten a les Proves d'Accés a la Universitat amb l'objectiu de demostrar tots els coneixements adquirits durant el batxillerat i poder determinar el seu futur universitari.
Avui ha començat la selectivitat amb els exàmens de literatura catalana i castellana

Nervis a flor de pell. Aquesta és la sensació que es respira a les biblioteques des de fa un parell de setmanes i que s'ha accentuat en els darrers dies. Avui han començat les Proves d'Accés a la Universitat, uns exàmens que permetran als alumnes de segon de batxillerat i cicles determinar el seu futur universitari. Fins a set proves concentrades en tres dies, un repte de pressió que posa a prova els alumnes. "Ara estem amb nervis i fent les últimes repassades", diu el Juan Valero. D'altra banda la Maria Ollé diu que "normalet, perquè són bastants temes i com que també tinc moltes altres assignatures a fer s'ajunta tot i no puc dedicar-li tant de temps com el que voldria". "Em preocupa una mica història perquè són molts temes i molts anys a aprendre, però la resta, en teoria hauria d'anar bé", considera l'Oriol Cos.

El primer dia de selectivitat s'ha estrenat amb els exàmens de llengua castellana i catalana durant el matí, i a la tarda els alumnes s'enfronten a les proves específiques, com economia, química o anàlisi musical. Tot i això, una de les màximes preocupacions va lligada a l'examen d'Història, que fins ara era optatiu i des d'aquest any és obligatori. "En part està bé perquè ens obliguen a saber del nostre passat, d'on venim i cap a on anem però si algú té una mica de dificultat amb història el perjudica en el seu futur", pensa Maria Ollé. La Mariona de Dalmau coincideix i diu que "ho trobo bastant malament que no ens deixin triar ja que la filosofia és un assignatura molt important i que ens fa pensar".

Mentre que alguns ja tenen molt clar quina carrera volen estudiar, d'altres més indecisos s'esperen a veure els resultats de les proves per escollir cap a on encaminar el seu futur professional. L'Oriol ja sap que vol estudiar medicina però la Mariona encara no ho té clar. D'altra banda el Juan necessita un 8 per entrar a la carrera que vol i la Maria un 5 per poder fer Turisme a Vila-seca. Aquest ritme intens d'estudi i els nervis s'allargaran fins el dijous, en què els estudiants faran l'últim examen. Llavors només caldrà esperar als resultats, que es publicaran el 27 de juny.

Paraules clau: