Back to top

El turisme esportiu dóna ales al sector hoteler per Setmana Santa

El turisme esportiu ha donat ales al sector hoteler de la Costa Daurada de cara a Setmana Santa. Els esdeveniments com el Mundialito o el Torneig Internacional de Bàsquet aporten una ocupació que s'eleva al 85%.
El turisme esportiu dóna ales al sector hoteler de cara a Setmana Santa

Ni la meteorologia ni el context polític espanten al sector hoteler de la Costa Daurada. Les previsions de cara a Setmana Santa són positives, amb una mitjana del 85% d'ocupació, amb unes 70.000 places hoteleres obertes. Són càlculs optimistes que fa la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT). Unes previsions que comparteix el sector dels càmpings, malgrat que es mostren més prudents a l'hora de fer números. Per una banda, ho atribueixen als esdeveniments esportius que se celebren aquests dies a la zona i de l'altra, al canvi en l'oferta dels allotjaments.

Així ho apunta Joan Anton, el portaveu de la FEHT, qui assegura que gràcies al públic esportiu poden obrir més dies però també més hotels. El  president de l'Associació de Càmpings de Mont-roig del Camp, Manel Vilajosana, afegeix que el públic actual demana més propostes culturals, esportives i gastronòmiques. Ara bé, insisteix que el sol i la platja continuen sent dos factors que tenen molta importància a l'hora de fer les reserves.

En aquest panorama, s'espera que entre Salou, Vila-seca i Cambrils es mobilitzin a més de 10.800 jugadors de diferents disciplines esportives. D'altra banda i  en el context que el 80% del públic prové de l'Estat i la resta és estranger, l'ambient polític que es viu al país no preocupa ni a la clientela ni als empresaris. Ho explica Anton, qui nega que s'hagin registrat cancel·lacions per aquest motiu.

Pel que fa a les reserves, asseguren que el públic es manté fidel, en especial l'estranger. De fet, en el cas dels càmpings les estades del públic internacional són les que es fan amb més antel·lació. Segons Vilajosana, és cert que darrerament les famílies esperen una mica a l'hora de reservar, fet que els impedeix fer previsions precises, però que en general es troben en uns registres de reserves similars a d'altres temporades.

De mitjana, les famílies fan unes quatre pernoctacions en Setmana Santa. Segons els professionals del sector turístic, es tracta d'unes previsions que s'assemblen a les registrades a les de fa un parell d'anys.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades