Back to top

El turisme, el teatre-auditori, el top manta i els pactes centren el debat a Cambrils

Un debat que és el programa més vist d'aquest dimarts amb més de 10.000 espectadors a través dels diferents canals per on es podia seguir en directe.

El debat electoral de Cambrils ha donat el tret de sortida al seguit de programes especials que ha engegat Canal Reus per fer seguiment a la campanya electoral d'aquestes eleccions municipals. Un debat que és el programa més vist d'aquest dimarts amb més de 10.000 espectadors a través dels diferents canals per on es podia seguir en directe: la televisió, l'streaming o l'aplicació la Xarxa+.

Els sis candidats a l'alcaldia de Cambrils amb actual representació al consistori van donar-se cita als estudis de Canal Reus, en un debat on es van posar sobre la taula qüestions com el projecte del teatre-auditori, la gestió del top manta o el model turístic de Cambrils.

Un format de debat diferent, en el que el moderador llençava preguntes concretes sobre projectes i iniciatives del municipi. I on es va fer evident la diferència de model a l'hora d'afrontar qüestions com la del projecte del teatre-auditori, aturat des de fa més d'una dècada i que va evidenciar les diferències entre les formacions. És el cas de David Chatelain i el Partit Popular i Enric Daza de Junts per Cambrils, que van discrepar sobre què ha d'acompanyar urbanísticament al projecte cultural.

Qui votaràs a les municipals a Cambrils? | VOTA L'ENQUESTA

Un equipament que, segons la gran majoria de formacions presents al debat també ha d'incloure un palau de congressos, tot i que la candidata d'Esquerra Republicana, Camí Mendoza, va insistir en la necessitat d'ubicar-hi un espai escènic.

La gestió posterior d'aquest espai, que a hores d'ara continua sent una estructura de formigó, també va provocar un intercanvi dialèctic entre Mendoza i el candidat socialista, Alfredo Clúa, que defensava una gestió totalment pública.

Altres qüestions va ser la gestió del top-manta, que habitualment durant la temporada d'estiu s'ubica a la zona de Vilafortuny. El debat va centrar-se sobre quina administració és la responsable de gestionar-ho, especialment entre Mendoza i l'actual alcalde, Oliver Klein del Nou Moviment Ciutadà, qui ha fet una moció de censura a la republicana. Mendoza va exigir a Klein saber quines mesures s'havien dut a terme per intentar solucionar aquesta qüestió.

El debat també va aportar propostes sobre model turístic i gestió de l'habitatge. En aquesta línia, el candidat de Ciutadans, Juan Carlos Romera va atacar a l'exalcaldessa per uns comentaris d'un regidor d'Esquerra sobre el turisme de proximitat.

Recupera el debat

Paraules clau:

Notícies relacionades