Back to top

Una ajuda ocupacional per als joves amb discapacitat

Avui i demà la Fundació ONCE i Inserta instal·len a la plaça de la Llibertat una unitat mòbil, que aportarà a aquest col•lectiu eines per aconseguir un lloc en el mercat laboral. Aquesta iniciativa també es desplaçarà dijous i divendres a Cambrils.
once inserta

'Aquesta oportunitat no passa cada dia'. Sota aquest lema la Fundació ONCE i l'entitat Inserta s'adrecen als joves entre 16 i 24 anys del Baix Camp, amb el propòsit d'ajudar-los a aconseguir una feina.

Una iniciativa que arriba a Reus per tal de disminuir la taxa d'atur dels joves amb discapacitat, que a nivell espanyol se situa al 60%. Per revertir aquesta situació, Núria Sanz, de la direcció d'Inserta a Catalunya, explica que "amb aquesta campanya es volen incorporar 5000 nois i noies. Portem un mes anant per diferents poblacions catalanes i ja hem atès grups que s'han incorporat a la borsa de treball".

En l'interior de la unitat mòbil els interessats rebran ajuda personalitzada, la oportunitat de presentar-se a processos de selecció de feina i participar en diversos tallers ocupacionals. És la primera vegada que arriba a Reus una iniciativa com aquesta, dedicada als joves amb un 33% o més de discapacitat.

Des de la direcció d'ONCE a Reus, Arantxa Vallespí fa una crida a que joves del Baix Camp s'hi sumin, ja que "oportunitats com aquesta no passen cada dia. Hem d'exigir que el mercat laboral s'obri i sigui inclusiu per a tothom".

L'equip d'ONCE i Inserta s'instal·la a Reus avui i demà a la plaça de la Llibertat de Reus. La resta de la setmana també es quedarà al Baix Camp, i es traslladarà fins a la Plaça de l'Ajuntament de Cambrils, on també hi serà dos dies, dijous i divendres.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades