Back to top

Una campanya electoral marcada per les ingerències judicials

Els jutjats han tornat a ser protagonistes en aquesta campanya electoral. Tot i que les eleccions preveien que se celebressin tres ingerències judicials, finalment només se n'han dut a terme dos. D'una banda, el judici del Tecnoparc, en el qual els acusats han reconegut els delictes de falsedat documental i malversació de fons públics. Per altra banda, també s'ha viscut l'enfrontament de Daniel Rubio i Marta Llorens.
Una campanya electoral marcada per les ingerències judicials.

L'esperat judici del Tecnoparc va celebrar-se pocs dies després de l'arrencada de la campanya electoral, concretament el passat 13 de maig. Entre els quatre acusats hi havia l'exregidor d'Esquerra de l'Ajuntament de Reus el mandat del 2007-11, Jordi Bergadà. Al seu costat, l'expresident de Tecnoparc, Àngel Cunillera, l'exgerent Xavier Gómez i l'empresari Ramon Urgellés van reconèixer els fets pels quals se'ls acusava: falsedat documental continuada i malversació de fons públics. Aquests, però, han arribat a un acord que inclou 1 any i 4 mesos de presó i una multa de poc més de 800 euros per a cada acusat. El Ministeri Fiscal va acceptar la petició d'eludir la presó, amb el condicionant que els acusats no tornin a delinquir en el termini de 2 anys. Un cas que es remunta 7 anys enrere, després que sortissin a la llum factures irregulars per valor de 115.000 euros.

I un cas més recent ha estat la querella que Daniel Rubio, d'Ara Reus, va presentar contra, Marta Llorens de la CUP, per un suposat delicte d'atemptat a l'honor i a la imatge del municipalista. L'enfrontament als jutjats s'ha donat aquesta darrera setmana de campanya. Rubio demana 15.000 euros per rescabalar els possibles danys morals d'unes declaracions de Llorens en els quals ella hauria acusat al regidor de tenir interessos personals amb l'empresa del servei de la brossa. Un cas que encara es troba en fase d'instrucció. Des de la CUP han demanat l'arxivament de la causa, ja que defensen que les declaracions van ser en un context merament polític.

En tercer lloc, aquesta segona setmana de campanya també s'havia de celebrar el contenciós administratiu que van presentar els regidors de Ciutadans contra el govern per no abaixar-se el sou, tot i que havia estat aprovat en plenari a través d'una moció. El judici, però, s'ha suspès perquè l'Ajuntament encara no ha notificat als afectats l'existència del judici.

Paraules clau: