Back to top

Una moció sobre polítiques feministes encén el ple de Reus

Els cupaires i el PSC han carregat durament contra les respostes de la regidora de Ciutadans, Pepa Labrador, que ha afirmat que la violència masclista no és una emergència nacional.
Una moció sobre polítiques feministes encén el ple municipal

La darrera sessió ordinària del ple municipal de Reus abans de les eleccions del mes de maig es preveia tranquil·la. Amb un ordre del dia sense punts que generessin gaire debat, la tensió no ha arribat fins al final de la sessió. La CUP ha presentat una moció per tal de desplegar polítiques feministes a nivell municipal. La resposta de la regidora de Ciutadans, Pepa Labrador, ha encès la sala de plens. "Saben quantes dones van ser assassinades l'any 2018? 47. Saben quantes dones hi ha a Espanya?", ha preguntat Labrador. "No pensareu que jo defenso que poden seguir sent assassinades, però no vivim en una emergència social", ha afegit. "És vergonyós el que vostè acaba de dir. Banalitzar d'aquesta manera la violència masclista és de delicte", ha respost la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Marta Llorens. La regidora de la formació taronja ha afirmat també que mai ha "sentit por d'anar sola pel carrer si no era en un lloc perillós on també hagués passat por un home o una persona poc forta". "Estem focalitzant en els assassinats, però això és el cas més greu d'entre un munt d'accions", ha afegit el portaveu de PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martin.

Tot i que la proposta s'ha acabat desestimant amb 17 vots en contra, els altres partits han manifestat el seu suport a la base feminista, però no amb els punts concrets que proposava la CUP. "Fa una barreja de feminisme, ecologisme i república", ha dit la regidora del PP a l'Ajuntament de Reus, Dolors Compte. "Ens sorprèn que ho plantegin com una situació que parteix de zero quan ja s'està fent, per això vam presentar una esmena perquè quedi clar que el que es vol és continuar fent-ho", ha dit la regidora de Ciutadania a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores.

Al plenari s'ha aprovat una moció de PSC per evitar que les licitacions públiques surtin a concurs per sota el preu de mercat. També ha prosperat la proposta cupaire d'instar a la Generalitat a elaborar un cens de pisos que portin més de 2 anys buits.

Paraules clau: