Back to top

Vaga als hospitals: Els sanitaris demanen més personal i més recursos

Segons la Generalitat de Catalunya, el seguiment de la vaga és de poc menys de l'1%. A l'Hospital Sant Joan de Reus una quinzena de persones s'han concentrat aquest migdia a les portes del centre.

Aquest dimecres és dia de vaga a l'àmbit sanitari. I aquest migdia s'han concentrat a les portes de l'Hospital Sant Joan una trentena de persones convocades pels sindicats CGT, USOC, CATAC, COS, Infermeres de Catalunya i PSI Lluitem. Una aturada que busca ser un crit d'alerta de la situació límit que diuen viure els professionals sanitaris arreu del país.

Consideren que després d'anys de retallades i amb un compromís ferm i constant per lluitar contra la pandèmia, no hi ha hagut cap millora de les condicions laborals del sector per part de la Generalitat de Catalunya. Diuen estar cansats de la situació i reclamen més recursos econòmics i també de personal.

Poc seguiment

L'aturada, segons la Generalitat de Catalunya, només ha tingut un seguiment arreu del país de l'1%. Més enllà de la vaga d'aquest dimecres, sectorial i de 24 hores, també s'han convocat aturades tots els dilluns de forma indefinida a partir del 15 de març amb aturades de dues hores en les franges horàries de 4:00 a 6:00, de 8:00 a 10:00 i de 18:00 a 20:00 h. Estan convocats tots els treballadors i treballadores del sistema de salut de Catalunya. 

Entrevista

Paraules clau:

Notícies relacionades