Back to top

Veïns de Joan Coromines, ocupes i BBVA negociaran

La CUP assegura que hi veu disposició en les tres parts per arribar a un acord per un lloguer social. Per la seva part, el govern afirma que les famílies ocupes ni són vulnerables ni estan empadronades a Reus
Un dels moments de la trobada entre veïns i ocupes

Veïns i ocupes del carrer Joan Coromines han intercanviat aquest matí paraules i impressions per primer cop en les setmanes que porten de conflicte.

L'escena s'ha produït després d'una roda de premsa de la CUP en què la formació anticapitalista ha explicat que s'ha reunit en els darrers dies amb veïns, ocupes i el banc propietari del immobles, el BBVA. Segons els cupaires, les tres parts estan disposades a seure a partir de la pròxima setmana, amb la CUP com a mediadora, per tal de solucionar la problemàtica amb els talls de subministrament d'aigua i elèctric i formalitzar la situació de les quinze famílies que es troben allotjades en els blocs 4 i 6 de Joan Coromines.

Fet que, segons els anticapitalistes, l'entitat bancària ha començat a facilitar mitjançant uns documents que serveixen com a declaració de béns per tal de valorar la informació de cada cas i la solució que se'ls hi pot oferir. "Hi ha la voluntat que tothom compleixi. Evidentment, si les famílies no compleixen el BBVA no oferirà el que està oferint", ha manifestat el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Edgar Fernández.

D'altra banda, la CUP ha denunciat la passivitat de l'equip de govern durant tot el conflicte. "No ha estat tan difícil. Hem hagut de fer tres trucades. Per tant, crec que cal denunciar la inactivitat del govern municipal", ha reiterat Fernández.

A més, els cupaires també han lamentat que l'equip de govern no estigui complint l'acord que va assolir amb BBVA, de no sancionar l'entitat bancària per tenir pisos buits durant més de dos anys a canvi de cedir immobles a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per a lloguer social.

 

L'equip de govern "no farà cap concessió"

L'equip de govern municipal ha acusat a la CUP de "deslleialtat institucional" i ha insistit en que "no acceptarà una suposada mediació de la qual no ha estat informat".

A més, ha defensat que "es mantindrà ferm en la seva actuació i no farà cap concessió en un cas clar d'ocupació il·legal".

En la mateix línia del que també ha comentat la CUP a la roda de premsa, el govern municipal ha recordat la necessitat d'estar empadronat en una direcció concreta per tal que l'Ajuntament pugui realitzar informes de vulnerabilitat i, en aquest sentit, ha afegit que "Serveis Socials han atès a representants dels ocupants il·legals i han informat que no reuneixen les condicions legals perquè se'ls reconegui la vulnerabilitat sobrevinguda".

Paraules clau: