Back to top

Veïns de pisos de protecció oficial de Reus reclamen millores als habitatges

Els veïns dels pisos de protecció oficial del carrer Pintor Fuster de Reus, propietat de l’empresa municipal GUPSA, denuncien el mal estat dels habitatges i reclamen que es revisin els preus de lloguer que paguen, que segons diuen no tenen en compte el context de crisi econòmica actual. Per pisos que no arriben als 40 metres quadrats abonen mensualitats d’uns 300 euros.

La porta d’entrada a la promoció no tanca, les portes dels pisos són metàl·liques i no disposen d’espiera per veure qui truca abans d’obrir, el terra dels habitatges té esquerdes, els lavabos tenen humitats, no tenen calefacció...

Aquestes són les condicions en què viuen els veïns dels 24 habitatges de protecció oficial del carrer Pintor Fuster 75-81 de Reus. Molts d’ells són persones immigrants i estan a l’atur, i hi van accedir perquè, diuen, no poden llogar un pis convencional. Creuen que l’empresa municipal responsable, Gestió Urbanística Pública SA, GUPSA, hauria de realitzar un manteniment més adequat dels pisos, i també denuncien que no tots ells paguen el mateix.

Hi ha veïns que han fet arranjaments als pisos pagant les reformes de la seva butxaca, i creuen que GUPSA els hauria de revisar el preu del lloguer tenint en compte la situació econòmica actual i també el mal estat en què es troben els seus habitatges. Per menys de 40 metres quadrats paguen uns 300 euros.

Des de GUPSA asseguren que els llogaters coneixen les condicions abans de signar el contracte, i justifiquen els diferents preus que paguen els veïns dient que des de l’inici de la promoció, al 2007, ha anat canviant el tipus de garantia addicional al lloguer, ja sigui un aval bancari o una assegurança.

Els veïns, que ja han presentat una queixa formal davant el Síndic de Greuges, no descarten dur a terme més accions o, fins i tot, reunir-se amb l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.