Back to top

Vila-seca vol convertir-se en una destinació de turisme d'alta qualitat

Vila-seca apostarà pel turisme d'alta qualitat i vol convertir-se en una destinació de prestigi. L'Ajuntament del municipi ha presentat el nou Pla Estratègic de l'activitat turística que inclou 4 grans projectes dins d'un paquet de 60 accions.
Les autoritats presentant el Pla Estratègic

Vila-Seca vol ser un "Prestige Corner" o, el que és el mateix, una destinació de prestigi i de turisme d'alta qualitat. El Patronat de Turisme del municipi ha presentat aquest dimecres les línies d'actuació pels propers anys pel que fa al model turístic. És una clara aposta per consolidar Vila-Seca com una destinació prèmium amb una oferta variada al llarg de tot l'any.

El president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura, ha situat l'objectiu del pla en ser un model turístic d'alta qualitat que ofereixi als visitants productes i serveis excel·lents. "Alhora, que sigui sostenible i que garanteixi la creació de llocs de treball cada  cop més qualificats i, sobretot, estables", ha afegit Pere Segura.

El nou pla estratègic, elaborat pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, gira al voltant de quatre grans projectes, tot i que en el seu conjunt recull una seixantena d'accions. El centre recreatiu i turístic, l'espai central d'Aquopolis i Pacha, el futur Moll de creuers i la valorització del celler noucentista i del castell, s'han definit com les principals oportunitats de futur pel municipi. Per l'execució d'aquest pla es preveuen inversions tant del sector públic com del privat.

A més, es treballarà en segments de públic per tal de potenciar les diferents propostes turístiques. El turisme de luxe, de joc i de creuers són alguns dels segments a potenciar.

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha posat en valor la visió estratègica de Vila-seca perquè considera que és vital per assegurar l'eficiència dels projectes turístics. Per la seva part, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha aclarit que no s'està reinventant la destinació, sinó que s'està innovant i afegint més valor a uns atractius turístic existents.  Poblet també ha considerat que l'arribada de nous creueristes de Costa Cruceros pot ser clau per als nous plantejaments de Vila-Seca. Dins de la marca Costa Daurada, Vila-seca potenciarà la seva particular oferta per tal d'aconseguir singularitat i convertir-se en un reclam per al turisme de prestigi.

El Pla Estratègic de l'activitat turística de Vila-seca s'ha presentat a la factultat de turisme de la URV ubicada al mateix municipi. En l'acte també hi ha intervingut Jordi Calabuig, responsable del Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. El nou Pla Estratègic també s'ha presentat als representants del sector turístic i a les autoritats locals.