Back to top

Visites guiades gratuïtes pels 150 anys del Cementiri General de Reus

També s'hi faran xerrades sobre la mort i el dol, exposicions i es restaurarà el Panteó Boule.

El dia 2 de gener el Cementiri General de Reus celebrarà 150 anys del primer enterrament que s'hi va fer. Tot i que la commemoració d'aquesta fita se centrarà en la primera meitat del 2021, aquest desembre ja es faran alguns actes com és el cas d'una taula rodona a l'Arxiu Municipal. “El liberalisme reusenc i el Cementiri General: 150 anys de Prim i Sardà” tindrà lloc aquest dimecres 16 de desembre i serà retransmès també per streaming.

Recorregut guiat pel Cementiri

La gran novetat d'aquesta celebració són les visites guiades gratuïtes que es faran cada primer diumenge de mes a partir del 3 de gener amb un recorregut per dins del cementiri. Caldrà reserva prèvia i hi haurà un màxim de 15 persones amb l'objectiu de complir les restriccions de la covid-19. Un cop passi el 150è aniversari, la intenció és seguir fent-les tot i que aquestes passaran a ser de pagament.

Restauració del Panteó Boule i altres activitats

Amb motiu de la commemoració d'aquests 150 anys, també hi haurà una exposició a les instal•lacions del cementiri per parlar sobre la mort des de la perspectiva cultural. Al llarg d'aquest primer semestre del 2021 s'organitzaran xerrades sobre el dol i la gestió d'aquesta. A més, coincidint amb la celebració, el Cementiri viurà la restauració del Panteó Boule que es presentarà el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics.

Montserrat Flores

Paraules clau:

Notícies relacionades