Back to top

Creen una Taula de la Festa Major participada per les entitats

L'objectiu és que es converteixi en un fòrum de treball on poder debatre i consensuar cap on ha d'evolucionar la Festa Major de Reus.

Una quinzena de persones formaran la nova Taula Participativa de la Festa Major de Reus, que s'ha de constituir pròximament. Feia temps que, des de les entitats vinculades al Seguici Festiu en concret i a la Festa Major en general, es reclamava a l'Ajuntament algun mecanisme per trobar-se, debatre i planificar més enllà de les reunions periòdiques prèvies i posteriors a Sant Pere i Misericòrdia, on aquesta funció no té cabuda.

Per donar-hi resposta, des de la regidoria de Cultura s'ha ideat aquesta Taula Participativa, que, tot i no tenir capacitat executiva, sí que podrà tenir més o menys pes en funció de la convocatòria i la periodicitat que pugui tenir, segons s'apunta des del govern. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, recorda que "les decisions les ha de prendre qui en té la responsabilitat, però si són més participades i consensuades, probablement estan millor preses".

Deixa clar, també, que "no és un organisme vinculant ni formal, però sí de treball". Fa temps que plana, sobre la Festa Major reusenca, la necessitat d'abordar el model actual i l'evolució que ha de seguir de cara al futur. Es tracta d'un debat que se centrarà en l'aspecte més tradicional, per reforçar o evitar caure en la inèrcia de mantenir allò que s'ha fet sempre pel simple fet que s'ha fet sempre. Tot i això, no es deixarà de banda l'àmbit més festiu i de lleure.

Recasens exposa que "és un espai de treball per valorar el model de festa d'una manera tan participada i heterogènia com sigui possible". "El focus continua sent la part més tradicional, però sense obviar l'altre factor", afegeix. Des de la regidoria es veu com un instrument amb objectius diferents d'altres que ja existeixen, com la Comissió de Protocol o el Consell de la Cultura.

Els integrants d'aquesta Taula de Coordinació han sortit, majoritàriament, de les entitats vinculades a la Festa Major. Cadascuna ha fet una proposta amb quatre noms: un representant propi, dues persones d'altres entitats de la festa i una darrera que pogués aportar una visió externa. Els noms que més s'han repetit a les candidatures han acabat formant una llista de nou representants d'entitats i dues persones externes, a les quals se sumaran els tècnics de Reus Cultura arribant així a la quinzena d'integrants.

Paraules clau: