Back to top

Booktubers

Ja tenim els guanyadors del PRIMER CONCURS DE BOOKTUBERS! 

El passat diumenge 23 d'abril, Canal Reus Televisió va sortir al carrer per celebrar la Diada de Sant Jordi amb un programa especial de l'Avui per demà. Aprofitant l'avinentesa i una plaça del Mercadal plena de roses i llibres, va fer públic els guanyadors i guanyadores del Primer Concurs de Booktubers. 

- Premi 'Booktube Popular' (el més votat pels usuaris): 'A la recerca del llibre perfecte/Les Sherlocks dels llibres' d'Andrea Martínez i Lubna Khannach, alumnes de l'INS Josep Tapiró.

- Premi 'Booktube Lingüístic' (el que millor utilitza la llengua catalana): 'El dimoni dels nombres' de Marta Pitarch, alumna de l'Escola Maria Rosa Molas.

- Premi 'Booktube Creatiu' (el que millor utilitza l'enginy i les noves tecnologies): 'Retrum' de Valentín Igual i Adrià Langheinrich, alumnes de l'INS Baix Camp.

- Premi 'Booktube Clàssic' (el que millor presenta una valoració d'un llibre clàssic): 'El Petit Príncep' de Sergi Escribà, Shakira Ferré, Abril López i José Alexis Muñoz, alumnes de l'Escola Sant Josep.

Aquest Primer Concurs de Booktubers ha demostrat ser tot un èxit. En total, hi han participat 26 vídeos que han generat 9.401 visualitzacions a través de la plataforma de Youtube.

Canal Reus TV, amb el suport d'Òmnium Baix Camp i la col·laboració de l'Àrea d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, les Biblioteques de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, ja preparen la següent edició. 

 

Què és el primer concurs de #Booktubers?

El 1r Concurs de Booktubers és una activitat organitzada per Canal Reus TV amb el suport d’Òmnium Cultural, l’Àrea d’Ensenyament i Política Lingüística, les Biblioteques municipals i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, la finalitat de la qual és promoure la lectura literària mitjançant l’ús de les noves tecnologies.

Després d'una campanya de participació adreçada a alumnes de 3r i 4t d'ESO, al concurs s'han presentat 26 booktubes (un vídeo publicitari en el qual l'alumnat explica la seva valoració sobre un llibre que ha llegit), que actualment es troben disponibles al canal de Youtube de Canal Reus TV.

Des del 5 al 17 d'abril els vídeos estaran disponibles al canal perquè els usuaris els puguin visualitzar i votar (fent-ne un like), la qual cosa servirà per atorgar el premi del booktube popular (el més votat pels usuaris). Per altra banda, el dia 18 d'abril, el jurat es reunirà per escollir els altres 3 premis: el booktube lingüístic (el que millor utilitzi la llengua catalana), el booktube creatiu (el que millor utilitzi l'enginy i les noves tecnologies) i el booktube clàssic (el que millor presenti una valoració d'un llibre clàssic).

El proper 23 d'abril a partir de les 12 h, Canal Reus TV realitzarà un programa especial de l'Avui per demà amb motiu de la Diada de Sant Jordi des de la plaça del Mercadal. Durant aquest especial es donaran a conèixer els guanyadors dels concurs i se'ls lliurarà els premis corresponents.

 

Quins són els premis? 

Els participants guanyadors de cadascuna de les 4 modalitats de premis rebran:

- Una tauleta digital per a cada guanyador cortesia d'Òmnium Cultural Baix Camp i Beep Informàtica

- Un lot de llibres per a cada grup guanyador cortesia de la llibreria La Galatea

- Un curs d'iniciació a l'escalada per a cada guanyador cortesia de Climbat Reus (caldrà realitzar-lo conjuntament)

 

Qui forma el jurat del concurs?

El jurat està format per diferents entitats i professionals del sector:

- Sergi Vallhonrat, director de Canal Reus TV

- Agnès Toda, membre de la Junta Rectora d'Òmnium Cultural Baix Camp

- Sílvia Parés, tècnica d'educació de l'Àrea d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus

- Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

- Marta Mallafré, bibliotecària de la Sala General de la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus

- Txell Granados, filòloga catalana