Back to top

Cassoleta de rèmol empetxinat amb patata i mousse d’allioli

Les receptes de la Gastromòbil: Cassoleta de rèmol empetxinat amb patata i mousse d’allioli del Restaurant Tem

La Sílvia Costa és la cuinera del Restaurant Tem, un restaurant a peu de platja. La proposta que ens porta és una cassoleta de rèmol empetxinat amb patata i mousse d’allioli. 

Ingredients:

  • Rèmol
  • Escamarlans
  • Patata
  • Ceba
  • Tomàquet
  • Alls
  • Vi blanc
  • Mousse d’allioli
  • Brou de peix fet amb el cap del rèmol
  • Sal
  • Oli DOP Siurana

Per la picada:

  • Pa fregit
  • Alls fregits
  • Ametlles
  • Julivert

Elaboració

elaboracio
  1. Poseu oli en una cassola i afegiu-hi un parell d’escamarlans. Quan estiguin fets, retireu-los.
  2. Escalfeu el brou que haureu fet amb el rèmol.
  3. Feu un sofregit amb tomàquet, ceba i all i tritureu-ho. A continuació, afegiu-hi un gotet de vi blanc i deixeu que redueixi.
  4. Talleu les patates
  5. Afegiu les patates i el brou que haureu fet amb el cap del rèmol a la cassola del sofregiu. Saleu al gust.
  6. Feu una picada amb: 1 llesca de pa, 3 grans d’alls fregits un grapat d’ametlles, julivert. Quan estigui trinxat, afegiu-hi una mica de brou.
  7. Afegiu el rèmol i la picada a la cassola amb les patates.
  8. Un cop la patata estigui cuita, incorporeu els escamarlans.
  9. Poseu una mica de mousse d’allioli a sobre del peix i deixeu- lo tapat durant un minut.
  10. Emplateu posant una base de patata, el rèmol a sobre i per últim els escamarlans

El Restaurant

cuinera

Maridatge

 
maridatge

Us recomanem que marideu aquest plat amb Les Joveres de Margalef rosat, de Cellers Ronadelles. Un vi atractiu, fresc i intens amb aroma a fruites vermelles. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades