Back to top

172 infants de famílies vulnerables han participat d'activitats durant l'estiu

En concret, 128 han participat del programa "Conviu l'Estiu", organitzat per la Regidoria de Benestar Social, que també ha facilitat que 44 nens i nenes més hagin pogut participar en els casals d'estiu organitzats per les entitats de lleure de la ciutat

Cent setanta-dos infants de famílies en situació de vulnerabilitat social han participat d'activitats socioeducatives del 6 de juliol al 14 d'agost. En concret, cent vint-i-vuit han participat del programa "Conviu l'Estiu", organitzat per la Regidoria de Benestar Social, que també ha facilitat que quaranta-quatre nens i nenes més hagin pogut participar en els ca sals d'estiu organitzats per les entitats de lleure de la ciutat.

Unes activitats que enguany, amb motiu de la pandèmia generada per la Covid-19, s'han hagut d'adaptar a la nova situació, tant pel que fa a les dinàmiques com al contingut.

Programa "Conviu l'Estiu"

casal

Durant sis setmanes, a través del programa "Conviu l'Estiu", de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, s'han ofert un total de setanta-cinc places setmanals adreçades als infants de Reus entre els cinc i els onze anys.

Aquestes activitats s'han fet al Centre Cívic Migjorn, l'Escola Ciutat de Reus-Font del Lleó i l'Escola Rosa Sensat i en cada centre han participat un màxim de vint-i-cinc infants, mentre que l'estiu passat hi van ser el doble, és a dir, cinquanta. Degut a la pandèmia, l'objectiu ha estat estendre a diversos punts de la ciutat l'oferta socioeducativa i crear grups estables, més reduïts que en edicions anteriors, amb el mateix monitor, que han esdevingut unitats de convivència, per tal d'evitar el contagi.

A més, s'han establert les mesures sanitàries i de protecció següents:

  • Control diari de la temperatura i la comprovació de símptomes de cada participant en l'entrada de l'activitat.
  • Higiene de les mans, tant a l'entrada i a la sortida de l'activitat com en els canvis de les diferents activitats específiques durant el matí.
  • Establiment de mesures per evitar contagis a l'hora d'esmorzar i en les sortides al patí.

Com a novetat per la situació sanitària, s'han potenciat les activitats que es poden fer a l'aire lliure i les que suposen un acompanyament emocional i una escolta activa de les inquietuds, pors i propostes dels infants i dels adolescents.

En concret, s'han treballat les emocions, per tal de connectar amb les situacions viscudes i aprendre a compartir-les. També s'ha impulsat la promoció de valors que estan molt presents en les activitats de lleure educatiu i que poden ser d'utilitat en situacions d'emergència sanitària i social com la cooperació, la solidaritat i l'ajuda mútua.

Aprenentatge de noves rutines

casal

Els infants i adolescents han estat protagonistes de l'aprenentatge de les noves rutines, especialment les que tenen a veure amb la higiene i la protecció, com la neteja de mans, l'ús de la mascareta i el manteniment de la distància social d'1, 5 m.

Pel que fa a les activitats més lúdiques i estiuenques, els infants de l'escola Rosa Sensat han anat un dia a la setmana a la piscina del Reus Ploms i, com a novetat d'enguany, els de l'escola Ciutat de Reus-Font del Lleó i els del Centre cívic Migjorn han anat a les piscines del Reus Deportiu.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que aquest estiu ha estat encara més necessari que en anys anteriors que els infants i adolescents en situació de vulnerabilitat hagin pogut treballar rutines i reforçar aprenentatges: «Aquestes activitats socioeducatives han fet de pont, d'una manera lúdica, entre un curs escolar 2019-2020 que de manera presencial i sobtada va acabar abans de temps i un nou curs que es preveu molt diferent de tots els anteriors i que està previst que comenci al setembre».

Paraules clau:

Notícies relacionades