Back to top

Almoster s'engresca pel Mercat de l'Or Vell

El Mercat de l'Or Vell compleix les expectatives i tanca amb uns 2.000 visitants. Al cap de tres edicions, el Mercat de l'Or Vell s'ha consolidat com una oportunitat per donar a conèixer Almoster, però també com una data marcada al calendari pels veïns i veïnes, que veuen com el seu poble es transforma durant un cap de setmana.
Almoster s'engresca pel Mercat de l'Or Vell

Els veïns i veïnes d'Almoster diuen que el poble, pel Mercat de l'Or Vell, sembla un altre. La plaça Josep Rosselló s'omple de paradetes amb tot tipus de productes, que van des de la gastronomia fins a l'art decoratiu, i de gent que s'hi atura. Malgrat la competència amb altres fires que se celebren en aquestes dates, el Mercat s'ha consolidat com un dels esdeveniments col·lectius per excel·lència del municipi. "Busquem, sobretot, la participació de la gent del poble i, de fet, és una de les festes on més participa la gent. Totes les entitats, per exemple, tenen una parada. I també volem donar-nos a conèixer al nostre entorn més immediat" explica Àngel Xifré, alcalde d'Almoster.

En la mateixa línia, Josep Llonch, membre de la colla dels Diables d'Almoster, assegura que "les entitats tenen una part fonamental. Almoster és un poble on les entitats s'impliquen molt i sense elles seria impossible tirar endavant fires com aquesta". Tant és així que aquest any també s'hi han volgut sumar els nens i nenes d'Almoster amb una parada pròpia.

Una de les novetats d'enguany ha estat un tast de vins a càrrec de l'enòleg almosterenc Toni Coca, en què els participants han pogut degustar cinc tipus de vins de proximitat. A més, el poble ha obert al públic la cooperativa i ha presentat una nova recepta, el cruixent de conill. I és que amb el Mercat de l'Or Vell, Almoster treu pit de cara a fora però, sobretot, desperta la germanor de cara endins.

De cara a les properes edicions, Almoster encara el repte de mantenir les parades existents i es proposa ampliar l'oferta d'activitats per buscar la diferenciació amb altres mercats del territori.

Notícies relacionades