Back to top

Cambrils es mobilitza per fer mascaretes per a ús particular

Amb cotó, goma i molta solidaritat, són moltes les persones que han elaborat mascaretes per a ús particular aprofitant el confinament. Des del Departament de Salut insisteixen que aquestes no poden ser utilitzades per a ús sanitari, però sí particular.
mascaretes

Prop de dues-centes mascaretes. És la quantitat que una desena de cambrilencs i cambrilenques ha elaborat per a ús particular.

Animats per les xarxes socials, un grup de persones s’han posat en marxa per fer una sèrie de comandes amb l’objectiu de proveir a la plantilla del departament de Benestar Social, concretament les treballadores familiars, que segueix en marxa en temps de coronavirus. 

A través de la col·laboració del consistori, que ha fet arribar el material requerit a les persones que cosien i posteriorment ha distribuït les mascaretes entre qui ho necessitava, s’han pogut abastir les necessitats de la localitat. Més enllà de qui ha cosit les mascaretes, en aquest procés també hi ha tingut un paper destacat una parella de germans, que es dediquen a la podologia i a la integració social i que ha donat un cop de mà a l’hora d’esterilitzar les mascaretes. 

Mascaretes esterilitzades

Un tractament que permeten als usuaris utilitzar aquestes mascaretes d’una forma més segura. Després de cada ús, les persones impulsores d’aquesta iniciativa recomanen rentar-les a 60 graus i amb lleixiu, ja que es tracta de peces de cotó. Des de Salut, reiteren que aquestes mascaretes poden ser utilitzades a nivell particular i que en cas de voler fer una donació en algun centre hospitalari, abans s’ha d’omplir un qüestionari que es pot trobar al portal Canal Salut.

megabanner

Notícies relacionades