Back to top

Conclouen els Espais d’Acció Col·lectiva impulsats per Mas Carandell

Són cinc les línies estratègiques sorgides arrel dels Espais d’Acció Col·lectiva

Aquesta setmana s’ha dut a terme la presentació telemàtica de les conclusions dels Espais d’Acció Col·lectiva que promou l’IMFE Mas Carandell, un espais de trobada i cocreació, que tenen per objectiu diagnosticar problemàtiques, definir reptes i potenciar projectes estratègics que tinguin impacte en la generació d’ocupació, la formació i l’impuls socioeconòmic, tant a nivell de Reus com del territori més proper.

Durant la presentació, que ha comptat amb l’assistència i participació final del regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, s’han exposat els projectes estratègics prioritzats a partir de les diferents sessions de treball virtual dutes a terme al llarg del mes de setembre, en les quals han participat representants d'empreses, professionals, i agents socials i econòmics de la ciutat i del territori, i que han estat dissenyades i dinamitzades pels professionals de l’associació de consultors Notus, Marc Caballero i Joan Anton Serra, conductors de la sessió.

Línies estratègiques 

linies estrategiques
  • La consolidació i evolució dels sectors estratègics
  • El suport a microempreses i petites empreses
  • La potenciació de l’oferta formativa al territori
  • La governança de la planificació estratègica 
  • Una mirada supramunicipal: la concertació territorial

Cada estratègia contempla un seguit d’actuacions, ja definides, i que es començaran a implementar en els propers mesos. Per fer-ho se seguirà comptant amb la implicació dels diferents agents i principals actors del territori.  Es preveu tenir un calendari concret en les properes setmanes i reprendre les  trobades a partir del novembre.

Els Espais d’Acció Col·lectiva parteixen de propostes i mesures recollides en processos participatius previs, com ara els Espais del 2018, les línies del Pla d’Acció Municipal i les diverses taules realitzades aquest any amb motiu del pla de reactivació social i econòmica de Reus, Reactivem Reus, per afrontar al crisi de la Covid19. Es porten a terme en el marc dels Programes suport al desenvolupament Local, promoguts i finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Paraules clau:

Notícies relacionades