Back to top

Desmantellen a Cambrils una xarxa d'explotació sexual de dones

Detingudes sis persones com a presumptes autors de tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual, relatiu a la prostitució, i pertinença a grup criminal

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Cambrils un pis i un baix comercial, destinat com a centre d'estètica i massatges, on dones d'origen sud-americà eren explotades sexualment. El prostíbul estava regentat per una encarregada de nacionalitat colombiana juntament amb altres membres de la seva família.

La investigació va començar a mitjans de l'any passat arran de la denúncia d'una dona que va manifestar haver estat explotada sexualment per un grup de persones establertes a la província de Tarragona, sota la falsa promesa de regularitzar la seva situació administrativa al nostre país. Li van oferir treball en un centre de bellesa a la localitat de Cambrils, on havia d'estar disponible per als clients les 24 hores del dia.

El local estava estretament relacionat amb un pis ubicat en el mateix immoble, utilitzat també per l'organització criminal per a l'allotjament de les meretrius i per a l'exercici de la prostitució, en horaris fora d'obertura del local comercial.

Condicions de semi-esclavitud i coaccionada mitjançant pràctiques de santeria

Sota amenaces i coaccions la víctima va ser sotmesa a condicions d'explotació extrema, disponibilitat a qualsevol hora del dia per mantenir relacions amb els clients, pràctiques sexuals sense protecció, pèssimes condicions d'higiene i salubritat a les estades, així com era obligada a consumir substàncies estupefaents i alcohol amb els clients, la qual cosa els permetia doblegar més fàcilment la seva voluntat.

Entre altres formes d'intimidar-la, els integrants de la trama es valien de la pràctica de la santeria yoruba, originària d'Àfrica i arrelada a Llatinoamèrica, per obligar-la a complir les seves ordres.

Aprofitant un descuit dels seus explotadors va aconseguir fugir del seu control i posar els fets en coneixement de les autoritats.

Represàlies d'organització

Com a venjança, la propietària del prostíbul publicar a través de diferents xarxes socials, fotos íntimes de la víctima perquè les poguessin veure els seus familiars al país d'origen.

Fruit d'aquests es van localitzar paperines de cocaïna, una bàscula de precisió, pastilles abortives, dos equips informàtics i diversa documentació relacionada amb la publicitació del local, així com la comptabilitat i llista de preus dels serveis. A més en una estada va ser localitzat un altar de santeria i que s'utilitzaria per acovardir a les seves víctimes.

6 detinguts

D'aquesta actuació es va procedir a la detenció de 6 persones (4 de nacionalitat colombiana, 1 de nacionalitat dominicana i 1 de nacionalitat espanyola), entre les quals es trobaven, la principal responsable del prostíbul i cinc persones més del seu entorn familiar. Tots ells ho van ser com a presumptes autors dels delictes de tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual, delicte relatiu a la prostitució, delicte contra la salut pública, delicte contra la intimitat, amenaces i pertinença a grup criminal.

Paraules clau:

Notícies relacionades