Back to top

Es duplica la donació de cossos a la Facultat de Medicina de Reus

Des de la URV agraeixen les donacions i destaquen la importància d'aquest acte altruista per a l'aprenentatge dels estudiants.

En l’última dècada, la Universitat Rovira i Virgili ha duplicat el nombre de cossos que han estat donats a la ciència. Un acte altruista que és essencial per a l'estudi de l'anatomia i la formació dels futurs professionals de la medicina. L'any 2019 la Facultat de Medicina va rebre 23 cossos, quan la mitjana fins al moment se situava en una dotzena.

Una xifra que des de la URV agraeixen per la importància d'aquesta donació altruista, però molt important en l'aprenentatge dels alumnes. El professor titular Anatomia i Biologia Humana URV, Fran Valderrama, detalla que "el contacte i l'aprenentatge dels estudiants és imprescindible perquè és una simulació amb cadàvers del que serà el seu treball directe, la feina d'equip, el respecte, entre molts aspectes".

En l'assignatura pràctica d'Anatomia del Sistema Nerviós i Òrgans dels Sentits poden observar el funcionament de diversos òrgans i teixits. Unes classes en les quals han reduït el nombre d'alumnes i s'han adaptat a les mesures covid.

Qui pot ser donant?

D'entrada, qualsevol persona pot donar el seu cos a la ciència, tot i que hi ha excepcions concertades per les societats internacional científiques que són infeccions com l'hepatitis B, C, VIH, tuberculosi, entre d'altres malalties.

Per donar el cos a la ciència, des de la URV demanen que els interessats vagin personalment a la Facultat de Medicina i omplin el formulari en el qual manifesten la voluntat de donar el cos.


do montsant

Paraules clau:

Notícies relacionades