Back to top

Els musulmans posen el punt final al Ramadà a Cambrils

La comunitat musulmana de Cambrils i poblacions veïnes s'han concentrat a la mesquita ubicada al polígon Belianes per acomiadar-se del Ramadà.
Ramadà

Eren les vuit del matí quan l'imam de Cambrils ha començat a cridar a l'oració als seus fidels. Aquest dimarts s'ha celebrat la fi del mes de Ramadà, una data assenyalada al calendari dels musulmans. Mentre que els més puntuals han pogut escollir on col·locar-se a la mesquita del municipi, ubicada en una nau del polígon Belianes, altres han hagut de conformar-se i quedar-se a les portes de l'espai a causa de la gran afluència de persones. D'aquesta manera, la mesquita de Cambrils s'ha tornat a quedar petita en la celebració de l'Alt fitr, una situació que s'ha viscut de forma similar a Reus, a la mateixa hora. Centenars de musulmans, de la localitat i de poblacions veïnes, s'han desplaçat fins aquí per assistir a l'acte religiós en què l'imam Mohammed Ouadi ha llegit una oració en què s'ha posat de manifest la importància del mes de dejú per a la comunitat musulmana. 

Ouadi posa èmfasi en el sacrifici que representa el mes de Ramadà i a la vegada insisteix en què no es tracta només de trenta dies de dejú, sinó que significa una purificació de la conducta de la persona. Segons l'imam cambrilenc, la comunitat musulmana que lidera interpreta aquesta celebració com una manera d'apostar pel civisme en la vida quotidiana. Petits i grans han posat especial atenció en aquest aspecte, i tal com assegura Ouadi, es tracta d'una qüestió de la qual cada vegada en són més conscients.

En l'acte, com és habitual, homes i dones han seguit l'oració en estances dividides. En acabar l'Alt fitr, ha estat el torn de les abraçades entre els creients, que ha donat pas a l'esmorzar en germanor amb pastes dolces típiques i te. 

Notícies relacionades