Back to top

Els Retaules Vivents mantenen l'essència però perden espectacularitat

Aquest cap de setmana, i des de fa 32 anys, s'han tornat a representat els Retaules Vivents de Nadal, enguany, però, amb un format reduït i a la Palma de Reus.

Els Retaules Vivents de Nadal mantenen l'essència però perden espectacularitat, i és que no ha estat fàcil mantenir-los enmig de la pandèmia. Les restriccions han obligat fer un canvi de format, més auster, reduït, i limitant molt el nombre d'actors. En aquest context ha guanyat presència el suport audiovisual, amb algun vídeo de les habituals actuacions de dansa. Tot i així, les més de 500 entrades que s'han ofert al públic s'han esgotat.

El suport audiovisual pren rellevància

L'enginy i originalitat per substituir o modificar les escenes amb més persones han estat, en general, ben valorades pels assistents, un públic que ha reconegut, sobretot, el mèrit d'haver-se pogut representar els Retaules Vivents malgrat les circumstàncies. D'aquesta manera s'ha mantingut una tradició que fa 32 anys que dura, i que ha sofert diversos canvis en les successives edicions.
Per mantenir la seguretat davant la Covid-19, les representacions s'han traslladat del voltant de la Prioral a la Palma de Reus, i s'ha hagut de resevar entrada per poder accedir al recinte, on el públic s'ha mantingut assegut i guardant les distàncies. En total s'han programat tres representacions: una divendres, una altra dissabte, i la darrera aquest diumenge.

Paraules clau:

Notícies relacionades