Back to top

Els Set Pecats Capitals es preparen per envair els carrers de Reus

Reus escalfa motors de cara el carnaval. Els Set Pecats Capitals, juntament amb el Carnestoltes, ultimen els preparatius per sortir al carrer i escampar, amb el seu ball, els pitjors vicis entre els reusencs.
ball dels set pecats capitals

Només surt un dia a l'any, però serveix per donar el tret de sortida a la setmana més esbojarrada de l'any: el Carnaval. El ball dels Set Pecats Capitals té lloc el dia abans del Dijous Gras, que enguany coincideix amb el 27 de febrer. Els protagonistes busquen, amb el ball, integrar els reusencs a la festa i transmetre els excessos implícits en aquests set personatges, que encarnen la Luxúria, l'Enveja, la Gula, l'Avarícia, la Ira, la Peresa i la Supèrbia. Segons Arnau Gomis, que interpreta el Carnestoltes "anem a fer que la gent de Reus també estigui dins el ball sense ballar-lo, o sigui fem, per exemple, que la supèrbia es creu la millor del món, i fa veure que els altres no són res, la gula intenta buscar menjar... i així amb cada pecat. I el Carnestoltes va centrant perquè no es desmadrin molt, tampoc".

Un cop aprenen els passos, la principal dificultat dels balladors és moure's amb la careta, perruca i robes voluminoses, com explica el Gerard Martín, "la Supèrbia", que diu que "és important assajar amb els vestits, perquè a l'hora de sortir al carrer és més difícil ballar".

Aquest ball, juntament amb el de la Quaresma i les Set Virtuts, forma part d'un projecte de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Segons el seu president, Jordi Cisa, "és el quart any que es fa Pecats, i el cinquè que farem Virtuts, que és l'altre ball que surt el Dimecres de Cendra. Absolutament satisfactori perquè el projecte era molt ambiciós, s'ha aconseguit fer, i estem de mica en mica consolidant-lo, i amb la voluntat que sigui un ball de la ciutat, i en aquest sentit, que la ciutat se'l faci seu".

Així doncs, comença el compte enrere perquè esclati la disbauxa i el desenfrè que dominaran la ciutat, durant una setmana, sota les ordres del Rei Carnestoltes.

Notícies relacionades