Back to top

La 21a. Fira de l'Oli Nou atrau milers de persones

La plaça de la Llibertat de Reus ha acollit la vint-i-unena Fira de l'Oli DOP Siurana, una fira que ha comptat amb una vintena d'expositors que han presentat l'oli nou. Unes 3.000 persones han participat en l'esmorzar popular. El bon temps ha afavorit la celebració de la fira.
oliverada

Productors destacats de la denominació d'origen protegida Siurana han estat presents a la fira de Reus per donar a conèixer l'oli de la nova campanya i promocionar-lo. És en fires com aquesta on es pot degustar una gran varietat d'olis i on es donen a conèixer les propietats i peculiaritats d'aquest producte. En el cas de la cooperativa de Cabacés, el seu gerent, Antoni Bru, ens explica que fa uns 15 anys que fan oli ecològic, però que "hem anat creixent en producció, ara un 15-20% de la producció de la nostra cooperativa ja és ecològic, i el mateix temps que hem anat creixent en la producció, també ha anat creixent la comercialització. Carles Olian, que està a l'estand de Mont-roig, afegeix que "el fet d'estar aquí, és més que et coneguin, que sàpiguen, que provin el producte, que no pas el fet de vendre, pròpiament".

La fira, que ha comptat amb 18 productors, ha tingut un vessant lúdic i festiu amb actes com un taller infantil, sortejos, un espai de tast d'oli amb sessions tant per a adults com per a infants, música en directe o el tradicional esmorzar degustació, en què hi han participat unes tres mil persones.

Enguany la DOP Siurana preveu produir uns cinc milions de quilos d'oli. El president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran, diu que "la collita és bona, és una mica superior que l'any passat, no molt, perquè la sequera va afectar bastant, i es va perdre una part de la collita que hi hauria hagut, però déu n'hi do, n'hi haurà una mica més que l'any passat, i la qualitat molt bona, un oli molt equilibrat, amb un afruitat de picant a amarg i dolç molt equilibrat".

A la fira també hi ha participat el gremi de forners del Baix Camp i entitats comercials de Reus.

Notícies relacionades