Back to top

La Gata Borda porta grans dosis de violència al Bartrina

Aquest cap de setmana la companyia de teatre reusenca La Gata Borda ha estrenat "Patró", una obra escrita per Antoni Veciana, també actor de la companyia. L'espectacle s'ha representat al teatre Bartrina en doble sessió, una dissabte a la nit i una altra diumenge a la tarda.
pegar veciana

Els membres de La Gata Borda ho havien alertat. "Patró", dirigida per Ester Cort, és un projecte arriscat, ambiciós, i amb escenes de molta violència, que poden ferir la sensibilitat de l'espectador. I així ho anunciava en un cartell al vestíbul del teatre Bartrina, detall que no va passar desapercebut pels espectadors, i que va sobtar força, com ens expliquen el Salvador Porqueras i el Jordi Vinyals, que asseguren que "estan intrigats i a l'expectativa de veure com serà l'obra". La Rosa Mari Castell i la Teresa Ferran, que asseguren ser seguidores de La Gata Borda des del naixement de la companyia, ara fa deu anys, diuen que "són amics, s'han de pegar a l'obra en directe, i això els ha costat molts assajos, molts esforços...".

L'obra, el primer text d'Antoni Veciana, parla sobre l'ambició, la venjança i la violència, i ho fa a través d'una banda de traficants que intenta aconseguir alguna cosa millor sense tenir en compte els mitjans. El missatge provocatiu, i sobretot, la forma de transmetre aquesta violència inherent a qualsevol societat, no ha deixat indiferent a ningú. Segons Veciana, "ja havíem avisat que era una obra bèstia i és el que la gent ha vist". Cort ha afegit que és "una obra arriscada. En algunes coses hi ha gent que potser no ha acabat d'entrar, per això, no? Pel risc, o per l'excés de violència... Però bé, jo crec que l'estrena ha anat súper bé, estem contents".

Els actors s'han hagut de moure en un registre al que no estan acostumats, però des dels seus orígens la companyia s'ha mostrat oberta als nous reptes. La directora, Ester Cort, assegura que un espectacle d'aquestes característiques era el que ara els venia de gust fer.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades