Back to top

La Nit del Foc de Cambrils estrena una bèstia infantil

Cambrils ha celebrat aquest cap de setmana la 26a. Nit del Foc, l'acte estrella de la Festa Major en honor a la Mare de Déu del Camí. Unes deu mil persones han participat al correfoc, recorrent els carrers de la vila. D'altra banda, en el marc del correfoc infantil, s'ha presentat en societat la Farnaqueta.
correfoc

Enmig d'un núvol de fum vermellós ha aparegut la Farnaqueta, una rèplica calcada de la seva mare, la Farnaca. L'animal, d'uns 20 quilos de pes, representa la figura mitològica griu, que és una barreja entre ocell, rèptil, lleó i cabra. Està inspirada, com la seva mare, en un element escultòric de la façana de l'església de Santa Maria de Cambrils, i s'ha convertit en el primer element festiu infantil de foc de la població. "La Farnaqueta formarà part del seguici festiu cambrilenc, i sortirà a les festes majors i a la Nit del Foc (...). També pot participar a correfocs a nivell infantil que poguem fer per intercanvi o perquè hi hagi trobades de correfocs infantils", ha afirmat Joan Estrada, membre de la junta de la colla gegantera Tota l'Endenga.

La Farnaqueta és un projecte de fa anys, però fins ara no ha pogut ser una realitat. És obra de l'artista Ramon Aumedes, que hi ha estat treballant prop de 5 mesos. Abans de l'estrena els petits portadors estaven entre nerviosos i il·lusionats. "Nosaltres ja l'hem vist, hem assajat dos dies. Avui l'ensenyarem a tot el poble", deien els infants.

Cap a la nit ha estat el torn dels diables i elements de foc vinguts de diferents poblacions catalanes. Els llums s'han apagat i la pirotècnia a il·luminat la plaça de la Vila. Seguidament s'ha donat el tret de sortida al correfoc, on diables i bèsties s'han exhibit a la plaça per continuar recorrent els carrers del nucli antic. La gent s'ha bolcat a la festa de foc, on hi han participat unes deu mil persones, una clara mostra que Cambrils vol deixar enrere el succés dels atemptats i reprendre la normalitat.

Notícies relacionades