Back to top

La residència Horts de Miró obrirà aquest desembre

Així ho ha anunciat a Canal Reus el delegat del Govern català al Camp de Tarragona, Òscar Peris.
residencia horts de miró

Després de dos anys de retard, la residència d'Horts de Miró obrirà portes aquest mes de desembre. Així ho ha anunciat a Canal Reus el delegat del Govern català al Camp de Tarragona, Òscar Peris. La residència està enllestida des del passat 2012 i està plenament equipada. L'endarreriment en la seva obertura s'explica, segons diuen des de l'Ajuntament de Reus i la Generalitat, per qüestions burocràtiques.

Set anys després

Set anys després, la residència d'horts de Miró podrà obrir portes, finalment. La Generalitat assegura que aquest mes de desembre s'inaugurarà un equipament que fa anys que es reclama des del barri i la ciutadania de Reus. Un equipament que està perfectament acondicionat, que fins i tot té contractada una directora i el personal bàsic des de fa dos anys, i que ara busca treballadors per acabar de definir la plantilla.

La residència havia d'obrir portes l'any 2017.però els processos administratius van endarrerir-ne la inauguració fins a finals d'any. Va ser aleshores que va esclatar la crisi post 1 d'octubre i la destitució del govern català per part de l'executiu espanyol i l'aplicació de l'article 155.

Des de l'Ajuntament sempre van criticar que el ministeri, dirigit per la catalana Dolors Montserrat, es va desentendre de la gestió de qüestions com la residència i d'aquí que caduquessin tots els acords signats prèviament que permetien a la residència comptar amb una trentena de places públiques amb la previsió d'ampliar-les i adequar el segon pis de l'equipament.

Refer els serrells i la documentació ha costat més del que es pensaven els tècnics. Dos anys per aclarir els tràmits pertinents i que les places otorgades per la Generalitat puguin entrar en funcionament.

canalreus a telegram

Notícies relacionades