Back to top

La venda de loteria nacional cau un 5% per la situació política

Entitats i comerços ja van expressar, fa uns dies, un cert malestar per la situació actual, que reconeixien que els afectava en el dia a dia de les seves activitats. Ara la preocupació s'ha expressat des dels venedors de loteria nacional, que afirmen que els han baixat lleugerament les vendes.
sort

Responsables de les administracions de loteria asseguren que els darrers esdeveniments polítics els han afectat negativament en les vendes de la loteria de Nadal. Tot i que es tracta d'un petit descens, creuen que es deu, en part, al desencís dels ciutadans davant la incertesa polític, i per altra, al boicot que s'ha fet extensiu a través de les xarxes socials pel fet de tractar-se de loteria de l'Estat. L'administrador de la Pastoreta de Reus, Òscar Bausà, diu que "no serà un bon any a nivell de vendes de loteria, tampoc no crec que sigui catastròfic, bàsicament, a nivell de vendes de guixeta, potser estem un 4 o un 5% avall". El responsable de l'Administració nº 3 de Salou, Amadeu Jové, explica que "en el nostre cas, anàvem força bé durant tot l'estiu en la venda, i arrel de tot això de l'octubre, doncs, hem notat una baixada de vendes. Entre un 4 o 5% menys sí que s'està venent".

Precisament, l'Administració nº 3 de Salou ha patit un d'aquests boicots per motius polítics. Una entitat de Riudoms va anul·lar una comanda de 400 dècims de loteria, el que suposa 8 mil euros, del número 43330, el codi postal de la població del Baix Camp. Al final, però, la situació s'ha capgirat, i han aconseguit vendre tots dècims amb gran rapidesa. Jové diu que "per solidaritat de la gent, o perquè no els sembla bé el que ens han fet, ho hem venut tot, ho hem venut tot, i encara continua venint gent preguntant per aquest número". Un d'ells és l'Antonio Santos, que avui s'ha apropat a l'administració de Salou per comprar un d'aquests números: "estava interessat en el número i he vingut a veure si en quedava algun, i de moment no n'hi ha, m'han dit que és possible que n'hi hagi algun de reservat, però de moment, m'he quedat sense número. Afegeix el motiu pel qual el vol: "per l'anècdota, per l'anècdota que hi ha en el número i la polèmica que ha creat".

Però aquest cas no és aïllat. A l'Administració nº 8 de Reus també han tingut algunes cancel·lacions al·legant motius polítics. El seu administrador, Octavi Vila, diu que "pràcticament les reserves són les mateixes, a excepció dels Mossos d'Esquadra, que em van cancel·lar la reserva, d'aquí de Reus, però bé, els Mossos en sí vénen igualment a comprar. I després també tinc la parròquia de Riudoms i Vinyols que també va cancel·lar la reserva per motius polítics".

Així doncs, incidència, sí, però de moment moderada. Sigui com sigui, l'ensurt, ara anecdòtic, viscut per l'administrador de Salou, ha fet que decidís quedar-se amb un dels dècims rebutjats, d'entrada, i ara tant desitjats.

Notícies relacionades