Back to top

Les dades del coronavirus a Reus

Seguiment actualitzat de les principals dades del Covid-19 a Reus

22-01-2021 | Augmenten els ingressats als hospitals de Catalunya

Les dades de la pandèmia d'aquest divendres tornen a indicar una lleugera tendència a la baixa. A Catalunya però continua incrementant el nombre d'ingressats als hospitals. Sí que és cert però que l'índex de rebrot baixa pràcticament 30 punts, gairebé 40 en el cas de Reus. La velocitat de transmissió del virus també va caient però ho fa molt lentament. Estem encara per sobre de l'1 en tots els territoris en els quals fixem el prisme.  Pel que fa al nombre de vacunats a Catalunya ja són prop de 170.000. i prop de 4.000 han rebut ja la segona dosi.

A Reus ja són més de 3.000 els vacunats. Cal tenir en compte que aquesta setmana les dosis que s'han rebut per part de la farmacèutica han sigut menors i per tant també s'ha reduït el ritme de vacunacions.

21-01-2021 | Segueix l'elevat nombre d'hospitalitzacions

La pandèmia continua remetent de mica en mica però les dades preocupants continuen sent els ingressos hospitalaris. Segons les dades del departament de Salut hi ha més de 2.800 ingressats a Catalunya i les UCI continuen estressades per sobre del que és assumible.

El Camp de Tarragona suma ja una dotzena més de morts per culpa de la COVID. A Reus l'índex de rebrot continua per sota dels 1.000 punts sense perdre mai de vista que hauria d'estar per sota de 100. L'Rt baixa també tímidament però continua per sobre d'1. El ministre de sanitat, Salvador Illa, assegura que estem superant ja el pic de la tercera onada.

Aquesta setmana s'han rebut menys dosis de les habituals per culpa d'un problema de distribució de la farmacèutica Pfizer que afecta a tota Europa. Salut ja ha anunciat que la setmana vinent s'haurà de disposar de les reserves per poder atendre les segones vacunacions.

A Catalunya ja hi ha més de 160.000 vacunats i prop de 2.500 persones ja tenen la segona dosi. A Reus aquesta dada se situa en prop de 3.000, 117 en el cas de persones que ja han rebut la segona dosi de la vacuna.

20-01-2021 | Només hi haurà disponibles 30.000 vacunes a Catalunya

Els indicatius de la pandèmia a Catalunya remeten però altre cop hem de parlar d'un increment important d'ingressats als hospitals. De fet, les UCI's ja han superat les 600 persones i estan per sobre del que és raonablement assumible.

Pel que fa a l'índex de rebrot, per primer cop en setmanes, a Reus baixa dels milpunts. Ara bé, recordem que per anar bé aquest registre s'hauria de situar per sota dels 100 punts. Així doncs, estem 10 vegades per sobre del que seria recomenable. També baixa l'Rt, en aquest cas encara molt per sobre de l'1. A Catalunya els comportaments són exactament iguals i el canvi el veiem a Cambrils on després de diversos dies amb registres molt positius ara pugen tots els indicadors.

Pel que fa a les vacunes, cal tenir en compte que aquesta setmana, i així ho ha explicat Josep Maria Argimon aquest mateix matí en roda de premsa, només hi haurà disponibles 30.000 vacunes.... això vol dir que es redueix el ritme que s'havia anat assolint i bona mostra són les dades d'aquest dimecres. Pocs vacunats a Catalunya i també molt pocs a Reus i a Cambrils. També és cert que aquestes dades poden variar els propers dies però les variacions són, habitualment, mínimes.

19-01-2021 | Prop de 3.000 vacunats a Reus

Aquest dimarts totes les dades tenen comportaments positius, però continuem amb una incidència molt elevada de la COVID al territori. Els ingressats hospitalaris continuen per sobre dels 2.700 i el nombre de morts no para de créixer.

L'índex de rebrot a Reus està encara per sobre dels 1.000 punts i l'Rt per sobre de l'1. Mirant-ho amb lupa, el cas de Cambrils és el que, objectivament, presenta millors registres, per bé que aquests encara haurien de continuar caient.

Pel que fa a les vacunes continuen amb ritme constant però encara lluny de les dades que es necessitarien. Aquest dilluns s'han vacunat més de 8.000 persones a Catalunya i el total ja superen els 155.000. A tot Catalunya hi ha prop de 400 persones que han rebut ja la segona dosi. A Reus els vacunats ja són prop de 3.000 persones....

18-01-2021 | Cap vacuna aquest diumenge al Baix Camp

Aquest dilluns les dades de la pandèmia a Catalunya consoliden la tendència a l'alça pel que fa als ingressos hospitalaris. Hi ha més de 500 pacients a les UCI's i segons les dades del departament de Salut hi ha prop de 3.000 ingressats als hospitals del país. I és que els indicatius continuen mantenint-se molt elevats. 

L'índex de rebrot a Reus puja set punts però es troba per sobre dels 1.000. A Cambrils, el Baix Camp i Catalunya es redueix mínimament. L'Rt a Reus es manté en 1,35 mentre que a la resta de territoris en els quals ens fixem baixa mínimament. 

A tot Catalunya han mort ja més de 18.000 persones per culpa de la pandèmia. A Reus la xifra se situa en 162.

Pel que fa a les vacunes, aquest diumenge no s'ha vacunat ningú al Baix Camp per bé que les actualitzacions dels darrers dies han incrementat mínimament les dades a Reus. i actualment hi ha 2.227 vacunats. Aquest diumenge s'han començat ja a posar les segones dosis de la vacuna de Pfeizer, cap de moment a Reus i al Baix Camp. A tot Catalunya ja són més de 144.000 els vacunats, 145 dels quals ja han rebut la segona dosi, segons les dades del departament de Salut.

15-01-2021 | Reus torna a encapçalar els rànquings

Aquest divendres, segons les dades del Departament de Salut, l'índex de rebrot a Reus creix fins als 889 punts. De la mateixa manera passa amb l'RT que de forma tímida va cada dia a l'alça i ja se situa per sobre de l'1,2, concretament a 1,23 punts.

Com sempre la bona notícia són les vacunacions, 12.000 el dia d'ahir a Catalunya i ja se superen les 120.000 persones vacunades. A Reus, rècord de vacunació en un sol dia, pràcticament 400 persones que eleven la xifra total a fregar de les 2.000.

14-01-2021 | Tendència a l'alça

dades

Les dades d'aquest dijous confirmen el que diu la consellera. Creixement sostingut i tímid però que no frena. A Reus l'índex de rebrot ja es troba a 830 i l'Rt a 1,2. Ambdós indicadors pugen també a Cambrils i al Baix Camp. I també a tot Catalunya: 696 d'índex de rebrot i 1, 32 de velocitat de transmissió del virus.

13-01-2021 | Prop de 1.500 reusencs ja s'han vacunat

Aquest dimarts han començat les vacunacions entre els professionals de l'Hospital Sant Joan de Reus, però fa dies que a la ciutat es dispensen vacunes entre les residències. Segons el departament de Salut, aquest dimecres la xifra de vacunats a la capital del Baix Camp s'enfila fins als 1.469. A tot Catalunya s'han superat ja les 91.000 persones vacunades. 

Dades Reus 13/01

Pel que fa a la situació de la pandèmia, l'índex de rebrot torna a incrementar lleugerament fins als 768 punts. Són 33 punts més que aquest dimarts. D'altra banda, la velocitat de transmissió del virus, l'Rt, baixa una centèssima. Passa d'1,16 a 1,15. A Catalunya es detecta un lleuger increment d'aquests dos indicadors. 


12-01-2021 | Es redueix l'índex de rebrot a Reus

dades

Després d'un inici del 2021 amb dades a l'alça, aquest dimarts, l'índex de rebrot a Reus se situa en 735, segons les dades del departament de Salut. El descens respecte dilluns és de 136 punts. També l'Rt es redueix de l'1,52 als 1,16. Un descens important dels registres que continuen indicant una situació complicada, més tenint en compte que els efectes de cap d'any i de Reis encara s'han de notar. 

La Generalitat de Catalunya preveu que hi pugui haver un pic de la pandèmia en les properes setmanes, coincidint, de fet, amb les eleccions al Parlament de Catalunya. A hores d'ara, 8 de cada 10 llits d'UCI de Catalunya estan ocupats per pacients COVID. 


Increment exponencial aquest inici de 2021


21-12-2020 | La velocitat de transmissió del virus a Reus se situa en 1,98

dades

Segons el departament de Salut, la tònica de creixement de contagi del virus va a l'alça. A Reus ara mateix l'índex de rebrot se situa en 380 punts. La dada creix respecte ahir, quan es trobava en 363. De fet, uns xifra superior a la mitjana catalana que avui es troba en 366 punts.

dades

 Si ens fixem en l'RT, la velocitat de transmissió del virus a Reus se situa en 1,98, una xifra a la qual es va arribar a l'estiu i es van prendre mesures excepcionals. Al conjunt de catalunya, l'RT és de 1,52, un punt menys que ahir.

18-12-2020 | L'Rt s'enfila descontroladament a Reus

La velocitat de transmissió del virus a Reus s'està desfrenant. Després d'haver arribat a índex de 0,6, en només una setmana s'ha catapultat fins a pràcticament fregar el rècord a la ciutat. Aquest divendres segons les dades del departament de Salut, l'Rt es troba a 1,78 i el màxim assolit a la ciutat, en els pitjors dies dels mesos d'octubre i novembre, va ser d1,86. 

Dades Reus 18/12

A més, també incrementa l'índex de rebrot que se situa en 265 punts. La dada creix notablement respecte ahir, de fet, creix més que al conjunt de la mitjana catalana on, això sí, aquest índex està per sobre dels 300 punts.


17-12-2020 | L'índex de rebrot a Reus continua augmentant i se situa en 224 punts

El PROCICAT ha anunciat que abans del cap de setmana concretaran el pas enrere en la desescalada. Des de la Generalitat volen fer front a l'augment de la incidència del virus que continua a l'alça. De fet, el canvi de rumb en les restriccions podria afectar les condicions de mobilitat, així com l'horari del toc de queda de la Nit de Nadal i la de Cap d'Any, o la quantitat de gent que es pot reunir. Tot plegat basant-se en les dades COVID.

Segons el Departament de Salut de la Generalitat, l'índex de rebrot a Reus continua augmentant i se situa en 224 punts. Una xifra, però, que se situa per sota de la mitjana catalana, la qual ascendeix fins als 274 punts.  Si ens fixem en la RT, la velocitat de transmissió del virus, aquesta també continua multiplicant-se. Si ahir ja advertíem que s'havia superar amb escreix l'1, avui a Reus se situa en 1,54. Un fet que significa que 100 positius contagien 154 persones.

En clau catalana, aquest indicador és lleugerament inferior. Se situa en 1,34. D'altra banda, des de Salut expliquen que, en els darrers dies, han posat en marxa un nou mètode de càlcul, en el qual parteixen dels tests d'antígens que es fan en centres sanitaris a persones simptomàtiques, que s'obtenen en pocs minuts. Aquest sistema permetria estimar de forma més fiable quina és la realitat del dia a dia.


16-12-2020 |  Incrementen exponencialment les dades

Aquesta setmana la incidència del virus s'ha disparat arreu de Catalunya i també a Reus. I és important ressenyar-ho perquè segons els experts aquest increment s'imputa a la mobilitat del pont de la Puríssima i arriba a pocs dies de l'inici de les festes de Nadal, on també es presumeix un increment notable de la mobilitat. 

Per posar xifres a tot plegat, segons el departament de Salut de la Generalitat, l'índex de rebrot a Reus s'enfila per sobre dels 200 punts. S'havien arribat a apropar als 100. això vol dir que en una setmana pràcticament s'han duplicat. A Catalunya la tònica és la mateixa i la dada arriba als 245 punts.

L'Rt, la velocitat de transmissió del virus també presenta indicatius nefastos. en molts pocs dies s'ha superat i amb escreix l'1, que és la xifra que marca el decriment o increment de casos a futur. A Reus ens trobem a 1,42, això vol dir que 100 positius en contagien 142. Per tant, creixerà el nombre de casos els propers dies. A Catalunya aquest indicador es troba ara en 1,22.


14-12-2020 |  Cap de setmana marcat per un empitjorament de tots els indicadors covid al Camp de Tarragona.

L'índex de rebrot ha pujat durant els darrers dos dies i ara se situa en 154 punts a la regió sanitària. Per contra, el Baix Camp manté la tònica de la darrera setmana i se situa en marges inferiors als del conjunt del territori.

A Reus, l'índex de rebrot es troba ara en 118 i l'Rt en 0,90. Són dades altes per bé que continuen per sota de la mitjana catalana en tots dos índex.

A Catalunya ara l'índex de rebrot està en 181 i l'Rt en 0,94.Tot plegat quan aquest dilluns Educació ha anunciat testos massius entre els docents i professionals de les escoles per quan hagin acabat les vacances de Nadal i just després del cap de setmana que el PROCICAT hagi relaxat algunes de les mesures. 


11-12-2020 |  Sis morts a Reus de l'1 al 7 de desembre

En els set primers dies de desembre, segons les dades publicades per la Generalitat, han mort a Reus per culpa de la COVID sis persones. És el mateix registre que la setmana anterior. De fet, des de l'inici de la pandèmia han mort a Reus 116 persones. Vuit dels 12 morts en les darreres setmanes eren usuaris de residència de gent gran. 

L'Rt a Reus s'ha incrementat lleugerament i es troba actualment en 0,93, per sobre per tant de la xifra dels 0,9. La mateixa situació es viu a Catalunya on cau una centèssima però es troba, actualment en 0,95. 

Dades Reus 11/12

L'índex de rebrot a Reus continua movent-se a l'entorn dels 130 punts. Aquest divendres es troba en 132. És cert que cal anar a principis d'agost per trobar aquest tipus de registres però també és cert que fa dies que la situació està estancada. De la mateixa manera passa a Catalunya, on l'índex de rebrot es mou avui en 185 punts i que decau mica en mica però fa dies que es troba en aquests paràmetres. 


10-12-2020 |  Reus manté l'índex de rebrot estable

Reus se situa en un índex de rebrot pràcticament igual que ahir amb 132 punts.  De fet l'RT, la velocitat de transmissió del virus avui se situa en 0,91, quan ahir només era una dècima per sota d'aquest valors. Unes xifres que poden apuntar a cert estancament a la ciutat de Reus.

En clau catalana, els valors també són similars als d'ahir. El risc de l'índex de rebrot és de 189., una dècima menys que aquest dimecres, i la RT és la mateix, de 0,96. 


09-12-2020 |  Reus manté una davallada del risc de rebrot

Segons el Departament de Salut, Reus manté una davallada del risc de rebrot que s'està donat en les darreres setmanes i se situa en 131 punts. Per contra la RT, la la velocitat de transmissió del virus, es comporta com la mitjana catalana i passa de valors que es troben al voltant del 0,70 al 0,90.

De fet, a Catalunya la RT a dia d'avui és de 0,96 i el risc de rebrot arriba a 190 punts.


07-12-2020 | L'Rt a Reus s'incrementa i arriba fins al 0,76 en només un cap de setmana

Si divendres Reus podia treure pit de mantenir una reducció important en la incidència del virus tot i l'increment constant a la resta de Catalunya, en només un cap de setmana la situació s'ha capgirat com un mitjó. A la ciutat aquest dilluns, segons dades del departament de Salut, la velocitat de transmissió del virus se situa en 0,76, 15 centèssimes per sobre de la dada de divendres, quan era de 0,61. A Catalunya aquesta dada, després de tota una setmana d'increment, ha quedat frenada a 0,99, just per sota del llindar de l'1. 

Dades Reus 07/12

L'índex de rebrot a Reus també puja, concretament 9 punts i se situa en 146. A Catalunya aquest dilluns s'ha registrat un lleuger descens que situa el registra als 200 punts. 


04-12-2020 | L'Rt a Catalunya arriba als 0,95 però a Reus baixa fins als 0,61

Aquest divendres continua la tònica dels darrers dies. A Reus l'índex de rebrot baixa 20 punts, fins ubicar-se als 138. Des de principis d'agost que no es tenien registres així. L'Rt, de la seva banda, baixa dos centèssimes i se situa en 0,61. Això vol dir que 100 positius contagien 61 nous infectats. Per tant, l'evolució del virus continua sent bona. A Catalunya, però, la dada empitjora i se situa a 0,95. 

Dades Reus 04/12

 

En el cas de Reus, segons les dades del departament de Salut, aquesta setmana s'han fet al voltant de 2.800 proves entre PCR i tests d'antígens. Menys del 5% han donat positiu. 


03-12-2020 | L'Rt supera els 0,9 a Catalunya i el Govern frena l'avenç de fase

Aquest dijous la velocitat de transmissió del virus a Catalunya ha superat el 0,9. La propagació de la malaltia continua frenant-se però cada cop ho està menys i per això el Govern de la Generalitat ha frenat l'avenç de fase en el pla de flexibilització que estava previst per dilluns. A Reus, en canvi, continua caient i ja està per sota dels 0,65. L'índex de rebrot, de la seva banda, també incrementa lleugerament a Catalunya (es troba ara en 217 punts) i continua reduïnt-se a Reus (es troba ara en 158). 

Dades Reus 03/12

 


02-12-2020 | Reus continua reduïnt la incidència del virus

Aquest dimecres, el mateix dia que s'ha explicat el pla anticovid per als dies de Nadal, l'índex de rebrot a Reus s'ha situat, per primer cop des d'inicis de setembre, per sota del 175 punts. Concretament es troba en 172. Una dada que xoca amb l'increment constant de la mitjana catalana. 

Dades Reus 02/12

El mateix escenari és el que es pot constatar en els registres de la velocitat de transmissió del virus. L'Rt a Reus es troba a 0,67 mentre que a Catalunya s'enfila fins als 0,89. I atenció perquè aquest dijous el PROCICAT ha de decidir si la setmana vinent s'avança de fase en el pla de flexibilització... un dels requisits és no superar el 0,9 en l'Rt. 


01-12-2020 | Puja la incidència del virus a Catalunya

Aquest dimarts, primer de desembre, les dades a Catalunya han empitjorat lleument. L'índex de rebrot a Catalunya puja per primer cop en dies i se situa de nou per sobre dels 200 punts. L'Rt també puja sis centèssimes i se situa en 0,84. 

Dades Reus 01/12

En canvi, a Reus les dades continuen una reducció acusada. L'índex de rebrot baixa per primer cop dels 200 punts en els darrers dos mesos i també la velocitat de transmissió del virus. De fet, en aquest cas s'han recuperat els bons índexs dels darrers dies. 


30-11-2020 | L'índex de rebrot, per sota dels 230

Rt Reus 30/11

L'Rt se situa en 0,77, una centèssima per sota de la mitjana catalana. L'ïndex de rebrot es troba en 227, mentre que la mitjana catalana és, aquest dilluns 30 de novembre, a 196 punts. 


 

Paraules clau:

Notícies relacionades