Back to top

Les dones s'aturen

Col•lectius feministes, moviments socials i sindicats alternatius del territori, agrupats sota la Plataforma 8M del Camp, se sumaran aquest dijous a la vaga general feminista convocada arreu del món, a la qual també donen suport els CDRs. L'objectiu és aturar la vida en totes les seves dimensions i posar de relleu el paper protagonista de la dona, que molt sovint queda en segon pla.
Plataforma 8M del Camp

Vaga laboral, de cures, de consum, i estudiantil. Sobre aquests quatre eixos s'ha organitzat la vaga general feminista del proper 8 de març. Una aturada que suposa un pas més respecte les anteriors mobilitzacions amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, cosa que la Plataforma 8M del Camp atribueix, en part, al fet que el feminisme s'hagi aconseguit fer un lloc enmig del debat social.

En aquest context les organitzacions reclamen que es tracti d'una vaga total, i no només parcial. "CCOO i UGT han convocat una vaga de dues hores, cosa que crea molta intoxicació informativa dins les empreses. Nosaltres no ens aturem dues hores perquè ens deixin anar a fer el cafè, sinó que ens aturem 24 hores per canviar el món" assegura Marta Minguella, membre de CGT Baix Camp-Priorat.

Els col·lectius feministes del territori asseguren que tampoc han trobat l'ajut desitjat en els consistoris, especialment el de Tarragona, que acusen de donar suport només al feminisme institucional i de posar pals a les rodes a les mobilitzacions que vénen de l'esquerra anticapitalista. "Hi ha una persecució política als col·lectius de l'esquerra anticapitalista a Tarragona. Això es veu, per exemple, quan es demana una tarima per realitzar un acte polític al final d'una manifestació i no es posa o amb la neteja reiterada dels murals reivindicatius feministes a la ciutat", assenyala Itziar Lete, militant de Cau de Llunes.

Pel que fa al paper dels homes, les organitzacions els insten a prendre part les concentracions però, sobretot, a ajudar les dones del seu entorn perquè elles puguin participar plenament a la vaga. "El dia 8 les cures han de continuar. Per tant, el que demanem és que els homes facin vaga per poder dedicar-se a les feines que normalment fem les dones, ja siguin parelles, amigues, companyes de feina... En cas que no existeixi aquesta necessitat, que vinguin a les mobilitzacions", argumenta Minguella.

Des del territori s'han programat diversos actes reivindicatius al llarg de la setmana, els més destacats dels quals tindran lloc el mateix dijous. A partir de les nou del matí s'iniciarà un recorregut a Reus per informar de la vaga que acabarà amb una concentració a les dotze del migdia a la plaça del Mercadal. El plat fort de la jornada, però, serà a Tarragona a partir de les set de la tarda a la plaça Imperial Tarraco.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades