Back to top

Les obres de la Casa Navàs acabaran per Setmana Santa

Fa uns dies que han començat les obres de reconstrucció del capcer de la joia modernista de Reus. Es tracta de la primera de les dues fases de rehabilitació després del bombardeig del 1938.
Casa Navàs

La Casa Navàs llueix ja un entarimat que ha de permetre desenvolupar totes les tasques de reforma i reconstrucció del capcer de l'edifici. Una operació que quedarà documentada de forma escrita, gràfica i fotogràfica, per mantenir un rigor històric i garantir el seu possible estudi científic en un futur. De fet, un dels temes a debat ha estat el material a emprar i la fórmula com utilitzar-lo. La Comissió Territorial del Patrimoni Cultural a Tarragona de la Generalitat de Catalunya hi ha donat llum verda després de la modificació del projecte inicial, que contemplava pedra artificial. 

La voluntat, finalment, és utilitzar pedra de Vinaixa, a la província de Lleida, fàcil de modelar. Un equip de Solsona farà les rèpliques oportunes en una de les tasques que es consideren més complexes de tot el procés. 

Casa Navàs

Es preveu que les obres acabin per Setmana Santa. La bastida s'ha col·locat i ara s'està preparant la teulada per a la rebuda de les pedres que han de coronar el capcer. 

Recupera l'entrevista completa a Joan Tous, arquitecte de la reforma de la Casa Navàs

Paraules clau:

Notícies relacionades