Back to top

Neix la Comissió d'Entorn Urbà per adaptar-se al desconfinament

L'estratègia és assolir el correcte distanciament social en el retorn de la ciutadania als carrers amb criteris sanitaris, de seguretat i de sostenibilitat.
Carrers de Reus

Arran del pla de desconfinament decretat pel govern espanyol, l'Ajuntament de Reus ha creat la Comissió d'Entorn Urbà post Covid 19.

El treball de la comissió queda inscrit al marc del Pla de reactivació econòmica i social de la ciutat. L’òrgan està format per les regidories de Via Pública i Desenvolupament Urbà; Seguretat, Convivència i Civisme; Empresa i Ocupació; Promoció de Ciutat; i Relacions Cíviques; i Urbanisme i Mobilitat, i amb l’estreta col·laboració de la resta de regidories de Govern.

Assegurar el correcte distanciament social a la ciutat

La comissió treballa a partir de tres eixos, L'espai econòmic permet l'adaptació de terrasses i accessibilitat de proveïments. El social, l'adaptació de voreres, calçades i espais públics per als desplaçaments a peu i d'activitats a l'aire lliure. I, finalment, l'eix de mobilitat permet l'adaptació de voreres, calçades i espais públics per als desplaçaments de mobilitat privada i col·lectiva.

Marina Berasategui

Modificació de la superfície de terrasses

La comissió ja ha engegat les primeres accions de caràcter temporal i transitori. De moment, han fet un bolcat de dades al Geoportal de l'Ajuntament de totes les activitats econòmiques que actualment fan ús de la via pública. En aquest sentit, obrirà una via de sol·licitud o declaració de modificació de la superfície de terrasses, en la qual es resoldrà cada cas, respectant les possibilitats o impediments prèviament detectats.

Reducció de la velocitat màxima de circulació

Per altra banda, el consistori també està estudiant la reducció de la velocitat màxima permesa de circulació i la limitació d’accés de vehicles en horari de desconfinament en els entorns que sigui possible, per tal de fer un repartiment de l’ús de l’espai públic a favor de la mobilitat dels vianants i de la mobilitat amb bicicleta, que són les modalitats de desplaçament preferents en el període de desconfinament.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades