Back to top

Pellicer demana més diners a l'Estat per lluitar contra la COVID

Aplaudeix que el Ministeri d'Hisenda es plantegi un nou decret però assegura que calen més diners per als municipis i que aquests estan ofegats.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, celebra la decisió del govern espanyol de redactar un nou decret que permeti gestionar els superàvits acumulats els darrers anys des dels ajuntaments.

El batlle reusenc havia arribat a titllar la maniobra de l'Estat de saqueig de les arques municipals però aplaudeix el gir de guió: "després de la pressió dels alcaldes, el decret no va quedar convalidat i ara és just que hi hagi una nova proposta". De fet, aquest nou decret va ser una de les peticions de Pellicer que demana diàleg al govern espanyol. "cal que dialogui, que és el que havia d'haver fet abans". 

Un nou fons d'emergència

Ara bé, Pellicer assegura que els superàvits acumulats no són suficients. "Cal fons externs d'ajuda perquè la pandèmia ens ha comportat despeses que hem hagut d'afrontar amb diners propis. Els romanents de tresoreria han de servir per ajudar a la gent, però cal reivindicar un fons per tal que es pugui repartir entre tots els municipis per compensar les despeses extres". 

Pellicer ha estat un dels alcaldes que ha liderat la lluita contra el decret del govern espanyol que volia quedar-se els estalvis dels municipis i aprofitar-los per crear un fons de contingència. Un decret que la setmana passada va tombar el Congrés dels Diputats, en la primera gran derrota parlamentària del govern de Pedro Sánchez. 

Paraules clau:

Notícies relacionades