Back to top

El PP vol fer créixer Reus fins als 130.000 habitants

Sebastià Domènech admet que amb la dispersió del vot de dretes, els partits constitucionalistes podrien no sumar els 10 regidors que tenen actualment. Aquest dilluns ha participat en l'Eix 2019, organitzat per la Cambra de Comerç de Reus en vista les eleccions del 26M.
Sebastià Domènech, alcladable del PP a Reus

El PP mira cap al futur i proposa accions fermes per convertir Reus en una ciutat de 130.000 habitants. Sebastià Domènech, alcaldable popular, assegura que cal desenvolupar polígons per a grans empreses a la zona sud de la ciutat. "Està bé que posem a disposició dels emprenedors naus de 400 o 500 metres quadrats, però en calen de més grans per intentar atraure les multinacionals". Aposta per un pla urbanístic que permeti la creació de 5.000 llocs de treball. 

De fet, l'urbanisme ha estat una de les qüestions capdavanteres del discurs del candidat del PP a Reus. Domènech vol desencallar Pich i Aguilera i desenvolupar la zona dels terrenys d'Adif, al costat de l'estació, molt en la línia del que va proposar, també, el candidat d'ARA Reus, Dani Rubio, la setmana passada a l'Eix 2019

No hi haurà 10 regidors constitucionalistes

Sebastià Domènech també ha valorat l'atomització de partits de dretes que es presentaran aquestes eleccions municipals a la ciutat. Aquest dimarts està previst que Juan Carlos Sánchez expliqui quin serà el partit amb el qual concorrerà als comicis. El PP considera que la fragmentació no ajudarà el constitucionalisme i el seu candidat parla obertament que "si ara som 10 regidors, sumant els nostres, els del PSC i els de Ciutadans", després del 26 de maig "no en serem 10". Un bany de realitat llençat davant els militants i simpatitzants del partit que han assistit a la conferència organitzada per la Cambra de Comerç. 

Les infraestructures i la sanitat, pals de paller

El PP també aposta pel ferrocarril com l'eina indispensable de comunicació per la ciutat. "Estem ben connectats, però ens falta el tren", assegura Domènech, que proposa soterrar les vies del cinturó de la ciutat o traslladar-les a la variant. "Si no ens construeixen el Baixador de Bellissens ben aviat, potser ja no caldrà que el facin", ha ironitzat. 

Pel que fa a l'Hospital Sant Joan, Domènech també ha estat molt contundent amb la gestió exercida per l'actual govern. "En 4 anys hem pagat prop de 18 milions d'euros" i ha tret pit de la denúncia que fa temps que argumenten: "Els reusencs hem pagat doblement la sanitat pública". 

També ha estat crític amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a qui ha titllat de mal negociador. "Al primer any, sabien que necessitaven de l'oposició per aprovar els pressupostos. A partir d'aquí, mai més els ha interessat".