Back to top

Reclamen 1,3 milions d'euros a Activa Mutua

Després que el Ministeri sancionés la companyia amb 900.000 euros, per les irregularitats detectades ara fa uns anys i que estan sent investigades per Anticorrupció, ara la Seguretat Social li reclama 1,3 Milions d'euros. Són els diners que asseguren des de Madrid que s'han malgastat.
Activa Mutua

La Seguretat Social reclama a Activa Mútua més d'1,3 milions d'euros. Segons ha pogut saber Canal Reus, el requeriment s'ha fet aquesta passada setmana. Es tracta dels diners públics que, segons les investigacions realitzades des de la Inspecció del Treball, han estat malgastats arran les activitats irregulars a la companyia i que han comportat, a més, una sanció de 900.000 euros que ja ha estat abonada.

La multa correspon a sis infraccions molt greus i dues de greus detectades que han provocat el cessament de l'ex director gerent, Miquel Àngel Puig, i  la presa del control exhaustiu per part del Ministeri de Treball. Entre d'altres qüestions, s'investiguen acomiadaments milionaris, sous injustificats i ànim de lucre -quan les mútues ho tenen prohibit-.

Els 2,2 milions d'euros que sumen les dues sancions s'hauran d'extreure del patrimoni històric d'Activa Mútua. Anticorrupció segueix investigant el cas que ara podria tenir una nova deriva judicial: i és que el Tribunal de Cuentas estudia obrir un procediment per aclarir què ha passat a Activa Mútua en els darrers anys. Una companyia que ha rebut, aquest 2019, 377 milions d'euros de diners públics.

La fusió, una opció a l'horitzó

Miguel Àngel Díaz Peña, el nou director gerent d'Activa Mútua, té un contracte de dos anys, però la seva voluntat és, en els pròxims mesos, posar negre sobre blanc del futur de la companyia. Espera poder reconduir la situació però si això no fos possible, es mantindran, en paral·lel, contactes per estudiar una possible fusió. No és aquesta la prioritat de Díaz Peña, però sí que es buscarà treballar amb aquest plantejament per evitar una absorció o una intervenció per part del govern espanyol si les coses no es poden redirigir.

De moment, Díaz Peña té sobre la taula un dossier d'exigències del Ministeri de Treball amb un calendari apretat a les quals ha de donar sortida. Tot plegat forma part del ple de clàusules de control de l'activitat d'Activa Mútua per evitar que es repeteixin les irregularitats detectades en el passat. En un mercat controlat on no es poden fer compres i absorcions sense el beneplàcit del govern, la situació de debilitat d'Activa Mútua és un caramel per les grans corporacions. Més tenint en compte que el govern espanyol mai s'ha amagat de la voluntat de racionalitzar el mapa de mútues permeten o afavorint la seva concentració.

Paraules clau:

Notícies relacionades