Back to top

Reus commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Aquest any, degut a la COVID 19, Reus se suma a la campanya per commemorar aquesta data amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, i els Ajuntaments de Barcelona, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat, amb tot un seguit d’activitats de manera virtual
refugiats

La Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus se suma als actes organitzats per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CEAR) per commemorar virtualment el 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades.

refugiats

L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades, amb l’objectiu de treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides. 

Cada any milions de persones es veuen obligades a deixar els seus països, casa seva, i buscar refugi fugint de conflictes, violència, violacions de drets humans, persecució o desastres naturals.

Des de l’any 2015, Reus forma part del projecte Xarxa de Ciutats Refugi, aprovat per unanimitat al Ple de l’Ajuntament de desembre de 2015 i pel qual la nostra ciutat es convertia en ciutat acollidora. 

Xarxa de Ciutats Refugi

El projecte Xarxa de Ciutats Refugi és la unió de diferents municipis catalans amb voluntat d’acollir persones provinents del conflicte de Síria i d’altres països des d’on es demanin sol·licituds d’asil i garantir-ne tots els drets. Com a ciutat acollidora, Reus s’ha compromès en defensar el dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants d’arreu del món.

La solidaritat comença al costat de casa, als carrers, a les places, als centres educatius i sanitaris, als mercats... En les relacions que dia a dia des de la quotidianitat de cadascú teixim i ens enriquim de la diversitat.

Aquest any, degut a la COVID 19, Reus se suma a la campanya per commemorar aquesta data amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, i els Ajuntaments de Barcelona, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat, amb tot un seguit d’activitats de manera virtual. 

Activitats Online (Vídeo campanya i testimonis)

  • 15/6 a les 12:00 Històries escriptores Refugiades
  • 16/6 a les 17:30 Webinar 1 - Covid i desplaçament forçat al Sàhara, presentat per l’Ajuntament del Prat de Llobregat
  • 17/6 a les 17:30 Webinar 2 - Covid i desplaçament forçat a l'Àfrica presentat per l’Ajuntament de Reus
  • 18/6 a les 17:30 Projecció i cinefòrum "Fugir per Estimar" presentat per l’Ajuntament de Barcelona
  • 19/6 a les 12:00 Streaming Acte presentació Informe CCAR 
  • 19/6 a les 17:30 Webinar 3 - Covid i desplaçament forçat a Orient Mitjà presentat per l’Ajuntament de Sabadell 
  • 20/6 a les 12:00 Vídeo 20J presentat pel Secretari de migracions, igualtat i ciutadania de la Generalitat de Catalunya 
  • 20/6 a les 17:30 Webinar 4 - Covid i desplaçament forçat a Mèxic presentat per l’Ajuntament de Rubí  

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades