Back to top

Reus dedica l’any 2021 a Antoni de Bofarull i Brocà

Va ser advocat, arxiver, escriptor (en vers i en prosa), historiador i traductor.

L’Ajuntament de Reus ha decidit dedicar l’any 2021 a un dels personatges claus de la cultura catalana de la segona meitat del segle XIX, Antoni de Bofarull i Brocà (Reus, 1821 – Barcelona, 1892).

Antoni de Bofarull i Brocà va ser advocat, arxiver, escriptor (en vers i en prosa), historiador i traductor. La seva biobibliografia està recollida a l’estudi “Antoni de Bofarull i la Renaixença”, de Jordi Ginebra, publicat l’any 1988 per l’Associació d’Estudis Reusencs, i també a l’assaig “Ideòlegs, gramàtics i escriptors”, també de Jordi Ginebra, publicat per les Edicions del Centre de Lectura (ECLR) el 2006, o al volum “Sis estudis sobre Antoni de Bofarull”, de diversos autors, publicat deu anys abans per les mateixes ECLR.

Era germà d’Andreu de Bofarull (1810-1882), també historiador i arxiver. L’historiador Pere Anguera afirmava l’any 1988, en el pròleg del llibre de Ginebra, que “Antoni de Bofarull és una síntesi perfecta del personal de la Renaixença”, i en ressaltava la seva múltiple activitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades